Companii

Argillon: Va creste cererea de izolatori electrici

07.12.2005, 17:22 36

Producatorul de izolatori din portelan de medie si inalta tensiune Argillon Romania investeste masiv in cresterea productiei.

Argillon Romania, parte a concernului german cu acelasi nume, a investit anul acesta in fabrica pe care o detine la Turda, judetul Cluj, 7 mil. euro pentru cresterea capacitatii de productie, directie in care vor merge alte 2,3 mil. euro in 2006.

"In 2006 intentionam sa investim tot in cresterea volumului productiei, iar valoarea totala a acestor investitii va fi de aproximativ 2,3 milioane de euro", a declarat pentru ZF Transilvania Danut Pop, directorul general al Argillon Romania.

Oficialii firmei spun ca si-au stabilit planul de investitii in functie de cererea de produse de pe piata externa.

"Pentru urmatorii ani, se preconizeaza o crestere a cererii pe plan mondial, iar un rol important il vor avea fabricile din asa-numitele low-cost countries, deoarece producatorii din vestul Europei vor fi obligati sa-si reduca costurile si sa gaseasca solutii mai ieftine de productie. Romania poate fi o solutie pentru producatorii occidentali", a spus Pop.

Concernul german a preluat de la firma Rinvest Cluj, in noiembrie 2004, 95,8% din actiunile societatii Izocer din Turda si a decis sa schimbe numele firmei, din luna februarie a acestui an, in Argillon Romania. Ulterior, Argillon si-a marit la 98,4% participatia detinuta la producatorul roman de izolatori, printr-o majorare de capital si cumparare de actiuni.

Conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor, in 2004 compania Argillon Romania a inregistrat o cifra de afaceri de peste 1,3 milioane de euro, iar despre evolutia pe anul acesta conducerea firmei nu a dorit sa faca estimari.

Fabrica din Turda produce peste 100 de tipuri de izolatori de inalta tensiune, iar principala piata de desfacere este cea externa.

"Peste 95% din productie merge in tari din Europa, America de Nord si Asia. Pe piata interna principalii nostri clienti sunt companiile de transport si distributie a energiei electrice", a precizat directorul general al companiei.

Conform propriilor estimari, Argillon Romania detine o cota de piata de aproximativ 7%, principalii competitori pe piata interna fiind Electroceramica SA Turda. anca.rif@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO