Companii

AstraZeneca investeste in Bristol

05.06.2003, 00:00 10



Oficialii AstraZeneca Plc a declarat, pentru Reuters, ca au realizat investitii in valoare de 145 de milioane de dolari pentru suplimentarea capacitatilor sale de productie, in vederea lansarii pe piata americana a anticolesterolului Crestor, cel mai important proiect al sau in momentul de fata.



Noua fabrica din Bristol, vestul Angliei, va produce medicamente pentru aprovizionarea pietei mondiale si a fost deschisa oficial la jumatatea lunii mai.



Analistii industriei farmaceutice considera ca medicamentul Crestor ar putea ajunge la vanzari in valoare de trei miliarde de dolari pe an. Dar produsul, care este deja comercializat in Canada, Marea Britanie si Olanda, inca asteapta aprobarea Food and Drug Administration pentru introducerea pe piata din Statele Unite.



AstraZeneca, a doua companie farmaceutica din Europa ca importanta, se bazeaza pe Crestor si alte noi produse pentru a recupera declinul in vanzarile medicamentului impotriva ulcerului Losec, confruntat cu competitia genericelor.(A.B)



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO