Companii

Atracţie magnetică. A ridicat la fileu o afacere de 350.000 de euro

Atracţie magnetică. A ridicat la fileu o afacere de...

Autor: Andru Nenciu

30.03.2014, 22:04 1188

Cu buzunarele grele de magneţi. Din ceramică, de plastic sau din fier. Şi cu caracter de fier. Aşa au înaintat şi el, şi ea, şi voi în vacanţele care vi s-au lipit de sufl et. Roma, Sighişoara, Monte Carlo sau vreun oraş banal rămân tatuate pe inimă sau devin bucăţi din harta-puzzle care tapetează cea mai rece uşă din bucătărie. Fizic, orice metropolă n-ar încăpea pe o palmă de magnet. Dar spiritul locului nu s-ar sufoca niciodată pe doi centimetri pătraţi încremeniţi şi pe cel mai nesopitalier frigider. Şi pentu că timpul se scurge înnebunitor de repede, amintirile sunt păstrate într-un colţ neînsemnat al unui sertar. Sau într-o cută a memoriei. Dar ProSport l-a găsit pe omul care ridică mingea la fi eu. Pune cele mai frumoase amintiri sub pleoapele protagonistului. Investeşte orbeşte, se duce la serviciu ca un automat, îşi dezvoltă afacerea cu atenţie de arheolog, primeşte feed-back-uri de toate soiurile şi mai face şi profit. Arhitectul ideii deţine centura neagră în inovaţii. 

Timp de două decenii, Cristian Brînză a ţinut în rucsacul colorat o minge din piele sofi sticată. Dar în urmă cu ceva ani, accesoriul preferat s-a spart în zeci de bucăţi. Magnetice. A hotărât să nu lipească cioburile şi a cârmit spre afaceri. A conjugat verbul „a face(ri)“ numai la prezent şi viitor, iar acum, în servietă, poartă numai obiectele pe care şi-a ridicat businessul. Cristian provine dintr-un sport bazat pe un melanj seducător de forţă, intuiţie, tehnică, joacă, detentă şi inteligenţă: voleiul. Prins în plasa în unei accidentări căreia nu-i mai găsea leacul, fostul jucător de la Steaua şi Tomis Constanţa şi-a pus mintea la contribuţie şi a aprins scânteia prin 2009. „Am început cu partea de grafi că şi design, am lucrat pentru AFI Palace Cotroceni, aveam un grup de fi rme acolo. Tot făceam grafi că publicitară şi siteuri. Era hobyul pe care-l aveam în timpul în care jucam şi volei. Şi uşor-uşor s-a dezvoltat“, stă Cristi la primire. În plan sportiv se afl a într-o continuă ascensiune, juca titular la Steaua, avea mintea invadată de medalii, dar hernia de disc era diagnosticul care-i grăbea trecerea spre banca afacerilor. „Chiar când mai jucam la Steaua am făcut nişte evenimente în care am reuşit să strângem câte 50.000 de oameni în AFI Cotroceni“, e o nouă infl exiune a vocii de bariton a tipului de 1,95 m.

Citiţi mai multe pe prosport.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO