Companii

Atrium Center Arad va fi condus de un fost sef al Iulius Mall

07.10.2009, 23:18 504

Florin Dumitrescu, care a lucrat timp de patru ani in cadrulgrupului Iulius, controlat de omul de afaceri Iulian Dascalu, vaocupa pozitia de shopping center manager al proiectului AtriumCenter Arad, a carui finalizare a fost fixata pentru 23 martie2010.

"Florin Dumirescu ocupa pozitia de shopping center manager alproiectului si va prelua coordonarea procesului de administrare atuturor centrelor comerciale pe care le vom dezvolta pe piatalocala", a declarat Michael Israeli, directorul si proprietarulfirmei Atrium Centers, dezvoltatorul proiectului din Arad.

Compania mai detine trei terenuri pentru constructia de centrecomerciale in Cluj, Baia Mare si Satu Mare, la care isi propune sainceapa lucrarile dupa deblocarea finantarii bancare.

Pana atunci, firma a investit aproximativ 50 mil. euro dinbugetul de 75 mil. euro al proiectului de la Arad, care esteinchiriat in proportie de 80%, dupa cum spune dezvoltatorul.

"Avem contracte semnate si in ultimele sase luni, cu chiriasiprecum C&A, New Yorker, Hervis sau Humanic. Mai avem discutiicu o serie de chiriasi importanti, precum House of Art, Fox sauSprider si ne propunem si atragerea unor chiriasi regionali silocali", a declarat si Adina Calinescu, country manager al AtriumCenters.

Printre cei mai importanti chiriasi ai proiectului se mai numarasi companii precum Billa, Altex si operatorul de cinematografeCinema City, care va deschide o unitate cu zece sali. In piata deretail proprietarii de centre comerciale poarta o "lupta" acerba curetailerii privind nivelul chiriilor, ca urmare a scaderiivanzarilor. "Am fost si noi abordati de catre o serie de retaileri(cu privire la reduceri de chirii - n.r.), dar le-am propus saastepte sa deschidem intai proiectul si apoi vom purta discutiiconstructive, in functie de vanzari. In orice caz, nu avem un nivelridicat al chiriilor, media contractelor semnate pana in prezentfiind de sub 20 de euro/metrul patrat lunar", a mai spus MichaelIsraeli.

Reprezentantii companiei spera sa atraga in cadrul proiectuluicel putin 10.000 de vizitatori zilnic, in conditiile in care inArad mai este un centru comercial operational, Armonia Center,situat la iesirea din oras. Aradul a fost unul dintre orasele tariicu cel mai mare numar de proiecte de centre comerciale anuntate,dar la momentul de fata in afara celor doua proiecte nu se mai aflanimic altceva in constructie. Constructia Atrium Center estefinantata de MKB Bank.

400 de oameni pe santier

Atrium Center a cumparat terenul pentru constructia proiectuluide la Arad in urma cu trei ani, iar lucrarile au inceput in lunaseptembrie a anului trecut. In prezent pe santier lucreaza circa400 de muncitori, iar numarul acestora va creste la 1.000 de oameniodata cu apropierea finalizarii, incluzand personalul care se vaocupa de amenajarea spatiilor pentru retaileri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO