Companii

Autovit face birouri de 20 mil. euro langa targul auto din Vitan

05.06.2008, 13:27 314

Autovit, compania care administreaza cel mai mare targ auto din tara, situat in cartierul Vitan din Capitala, va investi 20 de milioane de euro in constructia unei cladiri de birouri de 18 etaje, de clasa A sau A plus, suprafata totala construita urmand sa fie de aproximativ 20.000 de metri patrati.
Potrivit reprezentantilor companiei pentru constructia imobilului va fi utilizata o portiune de 5.000 de metri patrati din zona de sud a parcului auto. Parcul Autovit are o suprafata totala de 6,7 hectare.
"In proportie de 70-80% planurile sunt definitivate, dupa ce am realizat modificari datorate unor suspiciuni ca piata imobiliara ar putea suferi in urmatorii ani. Asa am ajuns la concluzia ca pentru a fi rentabila constructia trebuie sa fie de minim 18 etaje plus parterul", a declarat Liviu Dobrin, directorul parcului auto Autovit.
El a adaugat ca limita de inaltime pentru cladiri ajunge in zona la 27 de etaje. Daca amprenta la sol va ocupa mai putin de o treime din suprafata alocata cladirii, restul va fi destinat parcarilor de suprafata si cailor de acces. "Vom avea la parter si spatii comerciale si restaurante, dat fiind ca vor fi cateva sute de oameni care vor lucra aici", a completat Dobrin.
Proiectul, demarat de Dobrin prin compania Autovit, ar putea atrage pana anul viitor, cand va fi demarata constructia, si un investitor secundar. "Anvergura proiectului, de 20 de milioane de euro, ar putea face necesara si prezenta unui partener, astfel incat sa apelam la o asociere", a declarat Dobrin.
Autovit a estimat pentru anul in curs venituri de 5 milioane de euro, in crestere cu 25% comparativ cu nivelul inregistrat anul trecut.
Reprezentantii Autovit au estimat ca numarul de autovehicule second hand comercializate in incinta parcului va urca anul acesta pana la circa 20.000 de unitati, urmand sa fie suplimentat si numarul de locuri de prezentare.
"Pentru ca vom aloca din parc suprafetele pentru constructii vom compensa prin parcari supraetajate, ce vor fi necesare pentru ca exista o crestere a numarului de vanzari si exista o agitatie semnificativa pe piata, fata de anul trecut",a spus Dobrin.
Consiliul de administratie al Autovit a hotarat recent si vanzarea unui teren de 406 metri patrati, ce face parte din parc, fara insa a mentiona cumparatorul. Pretul de vanzare a fost estimat de Dobrin la pretul zonei, de 1.200 de euro/mp plus TVA.
Volumul pietei auto second hand a fost estimat anul acesta la circa 150.000 de unitati, in crestere cu 15-20% comparativ cu nivelul anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO