Companii

Băcăuanii de la Moldoglass au investit peste 15 mil. euro într-o nouă unitate de prelucrare a sticlei

Băcăuanii de la Moldoglass au investit peste 15 mil....

Autor: Laurentiu Cotu

11.10.2023, 16:20 483

Compania băcăuană Moldoglass, activă pe piaţa prelucrării sticlei, a finalizat o investiţie de peste 15 mil. euro într-o nouă unitate de producţie, cu o suprafaţă de 5.000 mp, în localitatea Holt, de lângă Bacău. Investiţia face parte dintr-un program de extindere pe care compania Moldoglass, cu peste 25 de ani de experienţă în prelucrarea sticlei, îl are în derulare.

„Deschiderea unei noi unităţi de producţie a companiei băcăuane Moldoglass, în Holt, localizează, în Bacău, cea mai modernă fabrică de profil din Sud-Estul Europei. În noua hală, de 5.000 de metri pătraţi, au fost instalate echipamente moderne automatizate de debitare şi se foloseşte noua tehnologie TPS“, a declarat Valentin Ivancea, preşedindele Consiliului Judeţean Bacău, prezent la evenimentul de inaugurare a noii fabrici Moldoglass.

Compania produce geam izolator pentru fabricanţii de tâmplărie, uşi din geam securizat, oglinzi fazetate, geam decorativ sablat, mobilier sticla, pardoseli şi copertine din geam laminat, placări, potrivit informaţiilor de pe site-ul Moldoglass. Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 49 mil. lei (9,9 mil. euro), un profit net de 5,9 mil. lei (1,2 mil. euro), având un număr mediu de 80 de angajaţi, potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului Finanţelor. Compania este administrată de antreprenorul bacăuan Valentin Sumanaru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO