Companii

Bancherii Rothschild ataca piata imobiliara si printr-un parteneriat cu israelienii de la Ocif

Bancherii Rothschild ataca piata imobiliara si printr-un parteneriat cu israelienii de la Ocif

Rezultatul parteneriatului este un ansamblu rezidential de 110 apartamente in apropierea Parcului Carol din Capitala

26.03.2008, 17:16 34

Primul proiect ce va fi dezvoltat de cei doi parteneri este ansamblul rezidential Vivando Unirii, care implica investitii totale de circa 25 de milioane de euro si este detinut in proportii egale de Rothschild si Ocif.
In Romania, Rothschild mai sunt activi si prin intermediul companiei TriGranit Development, in care Nathaniel Rothschild detine o participatie de aproximativ 10%, precum si printr-un parteneriat cu alti investitori israelieni, respectiv actionarii companiei Euro Habitat, dezvoltatorul proiectului Planorama.
Ocif Group este o companie listata la bursa de la Tel Aviv, cu activitate si pe pietele din Bulgaria si Rusia.
"Terenul pentru proiectul Vivando Unirii il detinem de doi ani. Daca am fi inceput acest proiect anul trecut, probabil l-am fi vandut la un pret de 1.100 de euro/ metrul patrat", apreciaza Avner Bar, general manager al Ocif Group Romania, referitor la oportunitatile pe care le ofera in prezent piata rezidentiala locala in conditiile unei competitii tot mai mari intre dezvoltatori. Pretul mediu al celor 110 apartamente din cadrul proiectului Vivando Unirii, situat in apropierea Parcului Carol, este de circa 200.000 de euro, au precizat reprezentantii Coldwell Banker, agentul proiectului.
Proiectul este finantat in proportie de 80% printr-un credit de la Bancpost si va fi livrat in vara anului viitor.
Coldwell Banker promoveaza un portofoliu de 3.000 de locuinte si isi propune ca pana la sfarsitul acestui an sa ajunga la 7.000 de unitati.
Ocif Group are in proprietate si un teren de 90.000 de metri patrati in apropierea scolii americane din nordul Capitalei pe care vizeaza dezvoltarea unui proiect mixt, format in special din locuinte.
"Suntem in negocieri pentru alte loturi de teren in Bucuresti si ne uitam si la alte orase precum Cluj, Brasov si la malul marii. Este vremea sa dezvoltam si sa ne marim portofoliul, deoarece piata devine mai logica, mai rezonabila. Ne axam in special pe segmentul rezidential si luam in calcul si piata de birouri", a declarat reprezentantul Ocif. Bar vede o buna oportunitate de investitii in viitor si in demolarea si reconstructia blocurilor vechi a caror structura de rezistenta a fost afectata de-a lungul timpului.
Ocif Group are in Romania o echipa formata din zece oameni si urmareste obtinerea unui profit de minimum 20% pentru fiecare dintre proiectele in care se implica. Compania ia in calcul folosirea brandului Vivando si pentru viitoarele proiecte rezidentiale pe care intentioneaza sa le dezvolte. Compania este controlata in prezent de omul de afaceri israelian Arkadi Gaidamak, care a preluat anul trecut participatia pe care o detinea in companie Moshe Aviv, om de afaceri aflat la originea dezvoltarii grupului Ocif, prin intermediul Aviv Company.
Investitorii israelieni sunt cei mai numerosi pe piata imobiliara locala, alaturi de Ocif fiind deja prezente companii precum Africa Israel, Globe Trade Center, Euro Habitat, BSG, Platinum Group sau oamenii de afaceri care dezvolta centrele comerciale sub brandul Euromall.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO