Companii

Băsescu: Chiar dacă nu par, voi fi un consumator al produselor Procter&Gamble. Vedeţi aici cum s-a inaugurat fabrica P&G de 100 mil. dolari de la Urlaţi

Băsescu: Chiar dacă nu par, voi fi un consumator al produselor Procter&Gamble. Vedeţi aici cum s-a inaugurat fabrica P&G de 100 mil. dolari de la Urlaţi

Autor: Mihaela Popescu

29.09.2010, 15:18 82

Aproximativ 500 de oameni, dintre care 250 de angajaţi aicompaniei, au participat astăzi la inaugurarea oficială a fabriciide produse pentru păr a Procter & Gamble de la Urlaţi, primulgreenfield din România al gigantului american din industriabunurilor de larg consum.

Evenimentul, desfăşurat chiar în interiorul fabricii, i-a adus înacelaşi loc pe CEO-ul P&G, Bob McDonald, şef peste un businessde peste 70 de miliarde de dolari la nivel global, şi pepreşedintele României, Traian Băsescu, iar printre participanţiicare au dat "greutate" momentului au fost şi Ministrul Mediului,Laszlo Borbely şi CFO-ul Procter & Gamble, Jon Moeller.

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut un discurs în faţainvitaţilor, jurnaliştilor şi angajaţilor P&G prezenţi lainaugurare, înainte de discursul preşedintelui luând cuvântul BobMcDonald şi managerul P&G România Luc Viane.
În discursul său, preşedintele a arătat că este important faptul căP&G arată încredere faţă de România, a mulţumitreprezentanţilor companiei pentru decizia de a continua săinvestească în România în condiţiile în care compania are deja ofabrică la Timişoara şi a apreciat nivelul tehnologic al fabricii,calitatea muncitorilor şi cooperarea între americani, europeni şiromâni în această afacere.
Spre finalul discursului, preşedintele a afirmat: "Chiar dacă nupar, voi fi un consumator al produselor P&G".
Americanii au reconfirmat interesul pentru continuareainvestiţiilor în România şi au sprecizat că fabrica de la Urlaţieste cel mai mare greenfield inaugurat de companie în 2010 înEuropa.
Noua unitate de producţie a demarat la finele lui iulie livrărilepe cele 20 de pieţe pe care le aprovizionează, 90% din producţiefiind destinată exportului. În acest moment sunt patru liniifuncţionale în unitatea P&G din Urlaţi care se întinde pe osuprafaţă de 6 hectare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO