Companii

Bass cumpara lantul de hoteluri Posthouse cu 1,1 miliarde de doalri

06.04.2001, 00:00 18



Grupul hotelier Compass a anuntat, in aceasta saptamana, ca a vandut companiei Bass lantul hotelier Posthouse pentru suma de 810 milioane de lire sterline (1,16 miliarde de dolari), in cadrul celei mai mari licitatii din acest sector, transmite Mediafax.

Bass, care detine grupurile hoteliere Holiday Inn si Inter-Continental, a fost favoritul analistilor la castigarea licitatiei organizate pentru vanzarea celor 79 de hoteluri Posthouse, care formeaza cel mai mare lant hotelier de trei stele din Marea Britanie.

Decizia Compass de a renunta la aceste operatiuni a fost provocata de intentia de a-si axa activitatea pe serviciile de catering, sector in care este lider pe plan mondial.

La randul sau, Bass a anuntat ca aceasta tranzactie se inscrie in strategia sa de extindere a activitatilor din sectorul hotelier in statele din Vestul Europei, printre care Marea Britanie, Franta, Germania, Italia si Spania, strategie pentru care a alocat aproximativ 3-4 miliarde de lire sterline.

In cadrul acestei strategii, Bass a vandut, anul trecut, operatiunile de productie de bere companiei belgiene Interbrew, pentru suma de 2,3 miliarde de lire sterline.

Bass intentioneaza sa inceapa lucrari de modernizare la aceste hoteluri, in urma carora ele vor fi ridicate la standardele marcii Holiday Inn. Totusi, un numar de 15 hoteluri ar putea fi revandute, fie pentru ca nu se preteaza la modernizari, fie pentru ca sunt prea apropiate de alte hoteluri Holiday Inn.

Compass intentioneaza sa obtina in urma acestei licitatii, care include si un lant de 146 de hoteluri de lux Le Meridien, de categoria patru-cinci stele, raspandite in intreaga lume, 47 de hoteluri Heritage, amplasate in mediul rural, precum si trei hoteluri londoneze Signature Hotels, suma de 3,5 miliarde de lire sterline.

Pana in acest moment, compania a obtinut in urma vanzarii hotelurilor Posthouse si Signature suma de 1,125 miliarde de lire sterline.

Licitatia organizata de Compass s-ar putea incheia la mijlocul lunii mai. Marriott International Corp este favorita pentru achizitionarea lantului Meridien, pentru peste doua miliarde de lire sterline, in timp ce Macdonald Hotels Plc va cumpara, cel mai probabil, hotelurile Heritage, pentru 230 de milioane de lire.



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO