Companii

BCR Leasing, contracte de 85 mil. euro

15.10.2004, 00:00 30



Compania BCR Leasing a inregistrat a incheiat in primele noua luni ale acestui an, un numar de aproximatix 4.600 de contracte de leasing, in valoare totala de 85 de milioane de euro.



In luna septembrie, compania a finantat peste 650 de contracte, inregistand, astfel, cea mai ridicata valoare lunara a contractelor, de la infiintare, in jur de 14 milioane de euro.



BCR Leasing si-a propus ca obiectiv, pana la finalul acestui an, contracte de peste 100 de milioane de euro incheiate pe parcusrul anului si o cota de piata de aproape 9 procente, a spus directorul general al BCR Leasing, Claudiu Stanescu.



"Conform datelor ASLR (Asociatia Societatilor de Leasing din Romania) BCR Leasing se situeaza pe locul 3 in topul societatilor de leasing romanesti, cu o cota de piata de 7,5%", a spus Stanescu.



Activitatea principala a BCR Leasing in materie de contractare o reprezinta piata autovehiculelor, deoarece numarul achizitiilor de masini este foarte mare in Romania.



"Motorul pietei de leasing continua sa ramana finantarea automobilelor, dar BCR Leasing incurajeaza prin toate mijloacele sale finantarile pentru utilaje si echipamente, vizand si dezvoltarea unui serviciu dedicat leasing-ului imobiliar", continua Stanescu.



BCR Leasing si-a extins activitatea si la nivel national, data fiind cererea crescuta de contracte pe zonele regionale. Pentru moment, BCR leasing are filiale in 11 orase importante din tara, printre care Bacau, Brasov, Constanta, Cluj-Napoca, Iasi sau Timisoara, inclusiv World Trade Center Bucuresti.



Compania are in plan, pentru perioada imediat urmatoare, deschiderea a inca sase sucursale in teritoriu.



"Pe langa extinderea teritoriala proprie, consideram ca oportunitatea oferita de catre Grupul Banca Comerciala Romana de a furniza servicii in cadrul sucursalelor bancii ...va duce la o promovare mai dinamica a ofertei nostre in toate unitatile BCR", a spus Catalin Mancas, director directia Administrarea Retelei in cadrul BCR Leasing.



Profitul net al BCR Leasing a crescut, in primul semestru al acestui an, cu 17 procente, fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la 55,2 miliarde de lei (circa 1,3 milioane de euro). BCR Leasing are un capital social de 100 de miliarde de lei, actionarul majoriatr fiind BCR.



Compania are impreuna cu BCR Asigurari un pachet de finantare atat pentru autovehicule (de la Dacia, Daewoo, Renault, Volkswagen, Audi, BMW, Mercedes, pana la camioane MAN), cat si pentru echipamente industriale (pentru industria lemnului, textila, constructii, tehnica de calcul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO