Companii

Bechtel asteapta oferte de la firmele romanesti

06.08.2004, 00:00 7

Furnizorii de materii prime si subcontractorii de lucrari pentru autostrada Brasov-Cluj-Bors vor fi selectati in baza unor criterii de eligibilitate privind experienta, performanta, stabilitatea financiara si capabilitatea tehnica a firmelor respective.
"Departamentul de achizitii (al companiei americane Bechtel, constructorul autostrazii, n.r.) a finalizat formularul pentru inscrierea firmelor interesate sa livreze materii prime si materiale, dar si a acelora care vor sa subcontracteze lucrari", a declarat Bogdan Sgarcitu, director in cadrul Bechtel.
Intr-o prima etapa a procesului de selectie, compania americana va analiza piata constructiilor si se va consulta cu companiile de constructii si cu organizatiile de comert. Dupa depunerea ofertelor, Bechtel va furniza firmelor interesate informatii suplimentare cu privire la lucrarile sau serviciile respective.
Rezultatele evaluarii ofertelor nu vor fi anuntate public, insa vor fi comunicate ofertantilor.
Inceperea lucrarilor la Autostrada Transilvania a avut loc la 16 iunie.
"Cele mai importante activitati in acest moment sint finalizarea proiectului pentru cele doua sectiuni la care se lucreaza in primul an si finalizarea procedurilor legale pentru obtinerea avizelor necesare", a spus Sgarcitu.
El a precizat ca printre activitatile curente se mai numara pregatirea utilajelor, angajarea si pregatirea personalului, precum si constructia organizarilor de santier.
Reprezentantul Bechtel nu s-a putut pronunta asupra costurilor proiectului in acest an, precizind ca o asemenea estimare va fi disponibila, cel mai probabil, la sfirsitul lunii octombrie.
In aceasta perioada compania americana inchiriaza terenuri pentru organizarile de santier, o locatie fiind satul Chiribis din judetul Bihor, aflat intre Suplacul de Barcau si Bors. Sgarcitu a mentionat ca cei mai multi proprietari si-au dat deja acordul privind inchirierea unor parcele, insa nu a precizat la ce preturi.
Autostrada Bors-Brasov va masura 415 kilometri lungime, va avea cite doua benzi de 7,5 metri pe fiecare parte si va numara 300 de poduri, 73 de pasaje peste autostrada si 19 noduri rutiere, reprezentind cel mai mare proiect de autostrada din Europa.
Proiectul a fost impartit in opt segmente, iar in acest an vor incepe lucrarile la segmentele Cimpia Turzii-Cluj Vest si Suplacul de Barcau-Bors. Proiectul are o valoare de 2,2 miliarde euro si va fi finalizat in 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO