Companii

Bedminster consolideaza pozitia clinicilor Hiperdia printr-o achizitie in Capitala

Bedminster consolideaza pozitia clinicilor Hiperdia printr-o achizitie in Capitala
24.11.2008, 16:01 211

Operatorul de centre de imagistica Hiperdia din Brasov, controlat de fondul de investitii Bedminster, a achizitionat pentru "cateva milioane de euro" compania Pro Life, care opereaza doua centre de imagistica in Bucuresti, intarindu-si astfel pozitia pe piata din Capitala. "Aceasta este prima tranzactie pe care Hiperdia o face, urmand ca in functie de evolutia pietei de servicii medicale si de conjunctura economica sa cumparam si alte companii. Este una din caile noastre de dezvoltare alaturi de investitiile de la zero", a spus Tiberiu Roth (foto), unul dintre actionarii Hiperdia.
Hiperdia a fost fondata in 1997 la Brasov de catre Aurel Tudose, Tiberiu Roth, Jacov Katz, Octavian Lebovici, Petru Goldfinger si Herman Rosner, iar in 1999, datorita nevoii de finantare, acestia au mai atras trei investitori israelieni (Yariv Gilat, Nir Yosseph si Amos Fialkov). Anul trecut actionarii au vandut 65% din titlurile companiei fondului de investitii Bedminster Capital Management intr-o tranzactie de 15 mil. euro.
Negocierile pentru preluarea Pro Life au inceput in februarie anul acesta si au fost finalizate luna aceasta. "Conjunctura economica a precipitat incheierea afacerii", a spus Roth.
Potrivit datelor existente pe site-ul Ministerului de Finante, Pro Life a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 2,4 mil. euro, la o pierdere de 0,4 mil. euro. Potrivit lui Roth, Pro Life a fost evaluata la un multiplu intre 5 si 10 al EBITDA (profitul operational).
Hiperdia mizeaza in acest an pe o cifra de afaceri de 10 mil. euro, nivel dublu fata de cel raportat in 2007 si un profit operational de 4 mil. euro.
"Cifra de afaceri este in grafic cu ceea ce am prognozat initial, usor afectata de factori precum sunt bugetele de sanatate."
Potrivit ultimelor date disponibile, Pro Life era controlata de oameni de afaceri de origine turca, care au pus si bazele International Diagnostic Center, companie care are planuri pentru mai multe clinici si spitale in industria serviciilor medicale private. Unul dintre fostii actionari ai Pro Life era Baris Kalyoncu.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO