Companii

Bedminster plateste 10 mil. euro pentru controlul clinicii Hiperdia

07.12.2007, 21:05 72

Bedminster Capital Management, administratorul fondului de investitii Southeast Europe Equity Fund II (SEEF II), a preluat 65% din actiunile Hiperdia Brasov, unul din principalii operatori de servicii medicale private, intr-o tranzactie estimata in jurul a 10 mil. euro.
Actionariatul Hiperdia se imparte intre noua investitori, fiecare dintre ei cu detineri sub 25%. Nir Yosseph si Yariv Gilat sunt cei mai importanti actionari ai companiei, cu pachete de 21,35% din titluri, potrivit datelor de la Registrul Comertului. "Niciunul dintre actionari nu a iesit complet din societate, iar tranzactia a presupus si o majorare de capital", a spus Tiberiu Roth, care detine 9,63% din actiunile companiei. El nu a dorit sa ofere mai multe informatii in acest sens. Aurel Tudose, unul dintre actionarii Hiperdia Brasov este fostul director general al producatorului de medicamente Sindan, preluat in 2006 de grupul Actavis.
Hiperdia si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de 16,8 mil. lei (4,9 mil. euro), in crestere cu 57% comparativ cu anul precedent. Hiperdia a derulat in acest an investitii de 6 mil. euro, din care 5,5 mil. euro in echipamente. Banii necesari acestor investitii au provenit din fonduri proprii, credite bancare (15%) si leasing financiar. Hiperdia are de asemenea colaborari cu trei companii de asigurari. SEEF II a anuntat ca are 60 mil. euro pentru achizitii in Romania.
Printre investitorii in fond se numara Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, Overseas PrivateInvestment Corporation, BankAustria Creditanstalt si o companie afiliata la Soros Fund Management.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO