Companii

Belgienii de la VPK Packaging şi-au bugetat afaceri în creştere cu 22%

Belgienii de la VPK Packaging şi-au bugetat afaceri în...

Autor: Laurentiu Cotu

12.12.2013, 00:05 122
Producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru 2014 o cifră de afaceri de aproape 21,7 mil. euro, în creştere cu 22% faţă de acest an.
 
Compania estimează că va încheia anul în curs cu afaceri de 17,7 mil. euro, mai mult cu 10% faţă de anul 2012, datorită comenzilor de la clienţii tradiţionali, dar şi noilor contracte câştigate.
 
„Creşterea afacerilor se datorează focusului nostru pe producţia de cutii de carton, pe menţinerea colaborării cu partenerii existenţi, dar şi pe câştigarea unor noi clienţi locali şi externi. Estimările pentru 2014 iau în calcul creşterea volumelor de cutii vândute cu 7,5%, majorarea preţului la hârtie cu 10% din ultima perioadă şi creşterea pieţei de ambalaje cu 5%’’, au declarat reprezentanţii companiei VPK Packaging.
 
Obiectivul principal propus de belgieni pentru anul 2014 este creşterea volumului cutiilor de carton produse, faţă de cel al plăcilor. Compania produce plăci ondulate de carton utilizate ca semifabricat pentru cutiile de carton, pentru diverşi clienţi din România, Ungaria, dar şi din ţările vecine, în principal companii din industria bunurilor de larg consum. Ponderea exportului reprezintă aproximativ 50% din totalul cifrei de afaceri al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO