Companii

BERD negociaza preluarea unui pachet de actiuni la Fildas

BERD negociaza preluarea unui pachet de actiuni la Fildas

Anca Vlad: Negocierile pot dura pana la finalul anului

12.02.2007, 19:33 41

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a aprobat la finalul anului trecut demararea negocierilor pentru achizitia unui pachet de actiuni ale grupului farmaceutic Fildas pentru 12 mil. euro, potrivit unui anunt publicat pe site-ul institutiei.
"Intr-adevar au intrat in negocieri cu noi, negocieri care pot sa dureze pana la sfarsitul acestui an", a declarat Anca Vlad, actionarul majoritar al grupului de firme Fildas.
Anul trecut, Anca Vlad spunea ca ar putea vinde un pachet minoritar de actiuni si ca nu are in vedere cedarea controlului afacerii.
Principalul business al grupului Fildas este derulat prin distribuitorul de medicamente Fildas Trading. Din cadrul grupului face de asemenea parte si lantul de farmacii Catena.
De asemenea, grupul Fildas urmeaza sa contracteze un credit de maximum 80 mil. euro, potrivit informatiilor aparute in Monitorul Oficial. Contractul de credit urma sa fie incheiat intre Citibank International Plc. (in calitate de agent), Citibank Romania (in calitate de agent pentru garantii), institutiile financiare imprumutatoare si imprumutatii, in calitate de debitori obligati in solidar, potrivit aceleiasi surse. Sumele pe care compania urma sa le atraga de la banci urmau sa fie folosite pentru realizarea obiectului de activitate.
Grupul Fildas este al doilea jucator cu activitati in industria farmaceutica locala care atrage finantari importante in ultima perioada de timp. Anul trecut A&D Pharma, care grupeaza distribuitorul de medicamente Mediplus si lantul de farmacii Sensiblu, a imprumutat 100 mil. euro de la un sindicat bancar condus de Citibank Londra.
In primele sase luni ale anului trecut, grupul Fildas a inregistrat o cifra de afaceri de 75 mil. euro, cu 22% mai mult comparativ cu perioada similara a anului trecut, si un profit de 2,2 mil. euro.
Principalii concurenti ai Fildas Trading pe segmentul distributiei de medicamente sunt Mediplus, Relad, Farmexpert, Farmexim, Polisano.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO