Companii

Biofarm a avut un an mai slab

26.01.2005, 00:00 19

Producatorul de medicamente Biofarm Bucuresti a incheiat anul 2004 cu o cifra de afaceri de 9 milioane de euro, un nivel usor in scadere fata de 2003, cand vanzarile companiei au fost de 10 milioane de euro.
Profitul net estimativ al Biofarm in 2004 a fost de 2,2 milioane de euro, fata de 3 milioane de euro in 2003. Datele din raportul companiei nu au fost inca auditate, acestea putand suferi modificari, a afirmat compania. Reprezentantii Biofarm nu au comentat pe marginea rezultatelor financiare.
Biofarm a finalizat o investitie ce totalizeaza 9 milioane de euro, concretizata in punerea in functiune a 4 noi linii de productie, pentru tablete, solutii de uz extern, siropuri si capsule gelatinoase moi.Liniile de productie au fost instalate intr-o cladire existenta, care a fost consolidata si igienizata. Suprafata totala utilizata in aceasta cladire este de peste 4.000 de metri patrati, repartizata pe cinci nivele.
Finantarea investitiei a fost realizata din resurse proprii si din creditul contractat de la filiala din Romania a bancii ABN Amro, in valoare de aproximativ 1 milion de euro, cu termen de rambursare de 3 ani.
Actiunile Biofarm sunt listate la Bursa Electronica Rasdaq, ultimul pret de tranzactionare fiind de 5.000 lei/actiune. Capitalizarea burisera a Biofarm este de 36,5 milioane de euro.
Actionarul principal al societatii este Robert William Ferran, cu o participatie de 49,9% din actiuni. Health Sciences Group detine 24,3%, iar Shapiro Bancorp 10% din actiuni, restul fiind in posesia unor actionari persoane fizice.
alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO