Companii

Biomasa a atras deja investiţii de 70 mil. € şi atenţia antreprenorilor

Biomasa a atras deja investiţii de 70 mil. € şi atenţia antreprenorilor

Autor: Roxana Petrescu

02.08.2012, 00:07 1955

În România funcţionează deja 7 centrale pe biomasă în valoare de peste 70 de milioane de euro, după cum arată datele publicate de Transelectrica şi care analizează producţia de energie verde pentru primul semestru.

Tot datele Transelectrica arată că la finalul lunii trecute zece proiecte pe biomasă de circa 60 de milioane de euro aveau contractele de racordare la reţea, adică deja erau într-o fază avansată de avizare. Marele investitor în acest domeniu, care are deja unităţi în funcţiune, este Holzindustrie Schweighofer, un business axat pe prelucrarea lemnului, controlat de austriacul Gerald Schweighofer.

În afară de Holzindustrie, au intrat la "încălzire" şi o serie de antreprenori români. Printre ei se numără George Brăiloiu, şeful KDF Energy, firmă specializată în tradingul de emisii de CO2, care anul trecut a avut afaceri de circa 69 de milioane de euro.

O altă companie controlată tot de oameni de afaceri români care au pus ochii pe domeniul producţiei de energie din biomasă este Adrem Invest, firmă înfiinţată la începutul anilor '90 de doi fraţi, Adrian şi Corneliu Bodea. Planurile celor doi sunt de a construi o centrală de 60 de milioane de euro la Suceava. "Suntem în graficul de timp agreat în ceea ce priveşte construirea centralei", au spus reprezentanţii Adrem Invest. Deocamdată, ponderea energiei bazată pe biomasă, adică pe deşeuri agricole sau forestiere, în totalul consumului este neglijabilă.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO