Companii

Biris: Criza nu a afectat vanzarea Upground. Ajustarile au fost in sus

Biris: Criza nu a afectat vanzarea Upground. Ajustarile au fost in sus

Gabriel Biris spune ca vanzarea a necesitat peste 1.000 de ore de lucru pentru echipa de avocati pe care a coordonat-o

30.05.2008, 12:27 29

Gabriel Biris, managing partner al casei de avocatura Biris Goran, care a asistat dezvoltatorii proiectului Upground la vanzarea catre o divizie imobiliara a Deutsche Bank pentru 340 mil. euro, declara ca pretul tranzactiei nu a fost afectat de criza de pe pietele externe, ajustarile de pe timpul negocierilor care au durat timp de opt luni fiind in sus.
"Semnalul acestei tranzactii este ca proiectele bune isi vor gasi cumparatori. Criza va actiona ca un 'sanitar', in sensul ca doar proiectele sanatoase vor obtine finantare. Cu toate acestea, speculatorii care au cumparat ieftin si au folosit lichiditatile proprii nu vor avea mari dificultati", apreciaza avocatul. Tranzactia a fost cea mai lunga din activitatea firmei si reprezinta la ora actuala un record pentru piata imobiliara din Romania, intr-un context in care numarul tranzactiilor a scazut, iar pretul locuintelor a stagnat sau chiar a scazut in unele regiuni ale Capitalei.
Achizitia a necesitat peste 1.000 de ore de lucru pentru avocatii de la Biris Goran, in timp ce parafarea contractului, care a fost facuta in biroul casei de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), care a asistat cumparatorul, a implicat semnarea a circa 4.000 de pagini de documente. "Pe fondul temperarii cresterii preturilor si a finantarilor mai dificile, unele ansambluri rezidentiale care erau pregatite pentru lansare vor fi amanate, in timp ce dezvoltatorii unor proiecte de slaba calitate vor fi nevoiti sa lase din preturi pentru a-si vinde locuintele", adauga avocatul.
Principalele surse de venituri pentru Biris Goran sunt domeniile de real estate, corporate si banking & finance, firma asistand printre altele si la vanzarea America House sau a companiei de consultanta imobiliara Eurisko. "Firma a fost infiintata la mijlocul anului 2006, in plin boom imobiliar, astfel ca o buna parte din activitatea noastra era derulata in jurul acestui domeniu, iar trendul s-a pastrat si in 2007 si 2008", spune Biris.
Biris Goran numara in prezent cinci parteneri si 25 de avocati colaboratori, veniturile incasate anul trecut ridicandu-se la 3,3 mil. euro, nivelul onorariilor variind intre 100 si 300 de euro pe ora. "Pentru anul acesta estimam o cifra de afaceri de 4,5 mil. euro, in timp ce extinderea echipei va fi influentata de resursele umane pe care le vom gasi", spune Biris.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO