Companii

Boghiu face concurenta lui Electrica cu propria firma

15.02.2005, 00:00 177

Lucian Boghiu, fost director general al Electrica, face concurenta pe piata furnizarii de energie companiei pe care a condus-o prin intermediul firmei Enol Grup SA.
Boghiu a infiintat la finele lunii august a anului trecut firma Enol Grup SA, care deruleaza activitati de trading (comert) cu energie electrica si de consultanta in domeniul energetic.
Enol Grup este practic o afacere de familie, din care fostul sef al Electrica detine 96%.
Lucian Boghiu si-a dat demisia in vara anului trecut de la sefia companiei de stat Electrica, cu putin timp inainte de semnarea contractelor de privatizare la primele doua filiale din totalul de opt. El a fost inlocuit de catre Nicolae Coroiu, care conducea anterior sucursala Electrica Oradea.
Oficial, motivul demisiei a fost incheierea mandatului de restructurare a companiei si pregatirea pentru privatizare, respectiv starea de sanatate precara a lui Boghiu.
Grupul italian de utilitati Enel a preluat pachetele de 51% din Electrica Banat si Electrica Dobrogea in cadrul unor tranzactii cu o valoare totala de 112 milioane euro.
Boghiu a facut inainte de a-si da demisia declaratii prin care acuza presiunile facute asupra partii romane din partea organismelor financiare internationale si a Uniunii Europene in ceea ce priveste privatizarea Electrica cu Enel, spunand chiar ca grupul italian ar fi trebuit eliminat din cursa daca s-ar fi respectat cu strictete legislatia.
adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO