Companii

Boromiz cere un imprumut de 4,6 mil. € de la ING

13.08.2009, 16:46 25

Boromir Prod Buzau, a doua companie din cadrul grupului de panificatie Boromir din Ramnicu Valcea, vrea sa obtina un credit de 19,5 mil. lei (4,6 mil. euro) de la ING Bank NV prin sucursala Bucuresti, potrivit unui raport remis ieri Bursei de Valori Bucuresti de catre reprezentantii companiei.

„Este vorba de o scrisoare de garantie. Nu am luat alte credite bancare de la inceputul acestui an si nu mai intentionam sa obtinem alte imprumuturi pana la finalul acestui an", a declarat Constantin Boromiz, actionarul si directorul general al grupului Boromir. El adauga ca grupul are din anii precedenti mai multe credite atat pe termen lung, cat si pe termen scurt fara a dezvalui valoarea acestora.

Contractarea imprumutului va fi discutata de actionarii Boromir Prod la 21 septembrie, tot atunci urmand a fi luata in calcul si ipotecarea a doua imobile detinute in localitatile Buzau si Slobozia. Actionarul companiei nu a explicat in ce scop va folosi compania acest imprumut.

Sunt in buget

In primul trimestru al acestui an, Boromir Prod Buzau inregistra o cifra de afaceri in scadere cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In aceeasi perioada, afacerile grupului se mentineau la nivelul rezultatelor inregistrate in 2008, in conditiile in care producatorii de panificatie s-au numarat in ultimii ani printre companiile cu cele mai mari rate de crestere ale afacerilor din industria alimentara.

„Ne incadram in bugetul si prognozele realizate la inceputul acestui an, iar piata incepe sa se imbunatateasca. Practic, in august vom inregistra aceeasi cifra de afaceri pe care am obtinut-o in aceeasi luna a anului trecut", spune actionarul Boromir. El sustine ca nu a apelat la masuri de restructurare a companiei in prima parte a acestui an si nu a realizat disponibilizari. In schimb, a crescut portofoliul cu zece produse noi si a realizat alte zece extinderi de gama in aceasta perioada. „Lansarea de produse noi poate ajuta foarte mult compania deoarece compenseaza scaderile inregistrate in alte categorii de produse", explica Boromiz.

Vin cu produse noi

Vanzarile produselor long life, comercializate doar in retail nu si catre alti producatori, inregistrau o crestere de 8% in primele trei luni ale anului. In aceeasi perioada insa, segmentul de morarit al grupului Boromir consemna o scadere de 10% a vanzarilor.

Grupul Boromir, controlat de cinci actionari persoane fizice romane, detine fabrici de paine in Buzau, Valcea, Sibiu, Medias si Deva, moara Cibin din Sibiu, moara Slobozia, doua unitati de tip Comcereal, Amylon Sibiu si Extrasib Sibiu. Producatorul, care a finalizat anul trecut cu afaceri de 148 mil. euro si peste 2.600 de angajati, isi imparte piata de panificatie de 1,2 miliarde de euro cu producatori ca Vel Pitar, Dobrogea Grup, Titan Bucuresti si Pambac Bacau.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO