Companii

Bridgestone retrage milioane de anvelope pe motive de siguranta

10.08.2000, 00:00 7



Actiunile liderului mondial in productia de anvelope Bridgestone au scazut ieri cu 10% pe bursa de valori din Tokio, din cauza zvonurilor ca aceasta va retrage de pe piata pana la 20 de milioane de anvelope datorita temerilor legate de siguranta acestora, aparute in Statele Unite, informeaza Reuters.

Comunicatul oficial al Bridgestone Firestone, filiala din Statele Unite a companiei japoneze, era asteptat sa fie emis ieri la pranz, in Washington DC. Reprezentantii Ford Motor Company urmau de asemenea sa fie prezenti.

Actiunile Bridgestone au coborat pana la cotatia de 2.075 de yeni/actiune.

Retragerea de pe piata a anvelopelor produse de Bridgestone va afecta in primul rand controversatele marci ATX, ATX11 si Wilderness, investigate de Administratia Statelor Unite pentru Securitatea Traficului, datorita faptului ca au fost implicate in mai multe accidente grave, care s-au soldat cu un total de 46 de morti.

Potrivit cotidianului Financial Times, reprezentantii Bridgestone din Tokio au refuzat sa confirme retragerea anvelopelor de pe piata, insa analistii apreciaza ca intregul incident va genera pierderi mari si de asemenea va afecta imaginea companiei.

"In scurt timp, Bridgestone va fi nevoita sa raporteze pierderi semnificative, iar pe termen mediu, imaginea marcii Firestone va fi retrogradata, in conditiile in care anvelopele reprezinta cele mai importante produse ale grupului", a declarat Tsuyoshi Mochimaru, analist la Dresdner Kleinwort Benson din Tokio.

Anvelopele Firestone sunt vandute in principal in America de Nord si de Sud si nu este inca sigur daca grupul american isi va retrage produsele si in afara continentului american.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24