Companii

Britanicii de la GSK se gândesc să continue investiţiile din România

Autor: Ioana David

01.01.2012, 18:42 221

Pascal Prigent, directorul general al GSK România, care a şi-a început mandatul anul acesta, spune că îi este dificil să facă o estimare cu privire la 2012 având în vedere incertitudinile mediului de afaceri din industria farma dar că va continua să investească. El nu a oferit informaţii în legătură cu valoarea investiţiilor.


"Recent am anunţat finalizarea unei investiţii de 7 milioane de dolari pentru producţia la nivel local, în fabrica GSK din Braşov, a două branduri ale GSK: Seroxat, tratament împotriva depresiei, şi Retrovir capsule, tratament pentru HIV (…) Această investiţie ne permite să creştem exporturile fabricii într-un număr mai mare de pieţe, de la 50 de ţări la sfârşitul anului trecut la 80 de ţări în prezent", a spus Prigent.


Compania, care deţine producătorul Europharm din Braşov, estimează că anul viitor 75% din producţie (în volum) va merge pe pieţele externe, nivel în creştere comparativ cu 60% anul acesta şi 43% în 2010.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO