Companii

Britanicii de la Zeta Petroleum au "redescoperit" rezerve de petrol şi gaze de cel puţin 200 de mil. dolari pe două câmpuri abandonate de Petrom şi Romgaz

Autor: Robert VERESS

01.04.2011, 16:00 102

Britanicii de la Zeta Petroleum au redescoperit rezerve depetrol şi gaze de cel puţin 200 de milioane de dolari în Timiş pedouă câmpuri abandonate de Petrom şi Romgaz, informează Gândul.

"Există şanse ca rezervele de ţiţei de la Jimbolia să fie de 6milioane de barili, iar la Boboc să găsim resurse importante degaze, posibil mai mari decât rezervele pe care ne bazăm", adeclarat Bogdan Popescu, directorul Zeta Petroleum România.

Două zăcăminte convenţionale de rezerve energetice strategice(petrol şi gaze), abandonate în judeţul Timiş, la Jimbolia şiBobocu, în anii 90, de Petrom şi Romgaz ,au fost concesionate, înanul 2007, de firma britanică Zeta Petroleum. Zăcăminteleconvenţionale nu necesită condiţii (investiţii) speciale deexploatare, cum se întâmplă în cazul zăcămintelor neconvenţionale(ex.: câmpurile petroliere din zona arctică).

După obţinerea avizelor necesare, Zeta se pregăteşte, acum, săexploateze peste 1 milion de barili de ţiţei de la Jimbolia şi celpuţin 750 de milioane de metri cubi de gaze la Bobocu. Citiţi maimulte pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO