Companii

Brokerii din Cluj au facut jocurile pe RASDAQ

03.02.2005, 00:00 20

Doua dintre societatile de intermediere bursiera cu sediul in Cluj-Napoca ocupa in luna ianuarie primele doua locuri in topul brokerilor de la Bursa Electronica RASDAQ dupa valoarea tranzactiilor intermediate. Este vorba de SSIF Broker si BT Securities, societatea de brokeraj a Bancii Transilvania. Cele doua societati se numara printre principalii intermediari ai tranzactiilor investitorilor romani, mai activi decat cei straini pe RASDAQ.
SSIF Broker a intermediat luna trecuta tranzactii in valoare de 6,6 milioane de euro si a avut o cota de piata de 10,8%, iar BT Securities, cu tranzactii in valoare de  5,8 milioane de euro si o cota de piata de 9,6%
Locul al treilea este ocupat de HTI Valori Mobiliare din Bucuresti  cu tranzactii intermediate in valoare de 5,4 milioane de euro si o cota de piata de 8,9%.
Interesul investitorilor straini pentru actiunile listate pe RASDAQ, mai ales pentru cele pe care exista lichidiate este in crestere, spun brokerii. Raiffeisen Capital & Investment, societatea de brokeraj a Raiffeisen, care a adus anul trecut pe piata romaneasca mai multe fonduri straine  de investitii a ocupat luna trecuta locul al patrulea dupa valoarea tranzactiilor intermediate pe piata cu operatiuni in valoare de  5 milioane de euro.
Tendinta de crestere a principalelor actiuni cotate la Bursa de Valori Bucuresti a tras in sus si actiunile de la Bursa Electronica RASDAQ astfel ca indicele RASDAQ-C, care urmareste intreaga piata a urcat cu peste 18%. Indicele RAQ-I, care urmareste companiile listate la categoria I a pietei, cele care au cea mai mare lichiditate a urcat luna trecuta cu 27%, cresere similara cu cea a indicilor Bursei de Valori Bucuresti.
Cele mai tranzactionate actiuni pe piata RASDAQ au fost luna trecuta cele ale producatorului de medicamente Biofarm Bucuresti, cu operatiuni in valoare de 4,8 milioane de euro, urmate de cele ale osperatorului portuar Socep Constanta, cu tranzactii in valoare de 4,4 milioane de euro.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO