Companii

Brutariile lui Dragos Petrescu vor fi aprovizionate de Copos si Ion Avram

Brutariile lui Dragos Petrescu vor fi aprovizionate de Copos si Ion Avram
11.05.2010, 23:08 197

Dragos Petrescu, proprietarul City Grill, care a obtinutmaster-franciza pentru reteaua de brutarii germane BackWerk, vadeschide prima unitate luna viitoare in zona Universitate dinCapitala, pe locul fostului Depozit de Calculatoare, in urma uneiinvestitii de 150.000 de euro.

"Va fi o brutarie de tip discount, conceptul de auto-serviremicsorand cel putin cheltuielile cu personalul. Pentru inceput vomimporta tot, incepand de la echipamente pana la ambalaje, dar peparcurs cautam parteneri locali pentru diminuarea costurilor dedezvoltare la circa 100.000 de euro per unitate", a declarat DanielMischie, asociatul lui Petrescu in cadrul companiei TrotterConsulting, care detine master-franciza pentru BackWerk.

Pe langa furnizorul principal, DeliFrance, care este prezent inRomania doar in HoReCa (hoteluri si restaurante - n. red.) cuimporturi de patiserie, BackWerk a semnat parteneriate pentrulivrarea de semipreparate cu AnaPan, companie detinuta de omul deafaceri George Copos si cu Can Serv, businessul lui Ion Avram, carecontroleaza supermarketurile Primavara si o fabrica de paine. Pepartea de bauturi, furnizorii sunt Lavazza si Pepsi.

Anul acesta, Petrescu va deschide trei unitati, urmand ca incinci ani sa ajunga la 25 de brutarii, majoritatea urmand sa fieacordate in franciza. Investitia totala pana in 2015 va atingenivelul de circa 3 milioane de euro, la o medie de 120.000 de europe spatiu. "Noi ne vom ocupa de lansarea fiecarei unitati, apoi ovom lasa pe mana francizatului. Avem deja 10 aplicanti. Vanzarilelunare tintite sunt de 30.000-40.000 de euro pe fiecare brutarie,acestea urmand sa fie plasate in zone cu trafic de cel putin 10.000de persoane zilnic. Vizam orase ca Brasov, Iasi, Constanta,Craiova, Arad sau Pitesti", spune Dragos Petrescu, careintentioneaza sa angajeze 15 persoane in fiecare magazin, adicacirca 400 de oameni in urmatorii 5 ani.

Preturile, care se situeaza intre 1 leu si 10 lei vor fi cu20%-30% mai mici decat ale competitorilor directi Paul sau FrenchBakery, potrivit companiei.

Brutariile BackWerk, in numar de 275 la nivel international,comercializeaza produse de panificatie, patiserie, sandviciuri,produse de cofetarie si bauturi calde.

La nivel local, consumul mediu anual de paine pe cap de locuitoreste de 120 kg, cu 50% mai mare decat in Germania, de exemplu, undevolumul se situeaza la 85 kg anual.

"Chiar daca 75% din consumul de paine o reprezinta franzela, sesimte o scadere a cantitatii consumate, dar o crestere din punct devedere valoric", afirma Mischie.

Grupul City Grill a terminat 2009 cu o cifra de afaceri de 13,6mil. euro (57 mil. lei), 13 restaurante si cafenele si circa 600 deangajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO