Companii

Bulboaca: Am avut discutii, dar vom ramane independenti

Bulboaca: Am avut discutii, dar vom ramane independenti

Adrian Bulboaca spune ca nu exclude o fuziune la nivel local

21.02.2008, 21:10 46

Casa de avocatura Bulboaca & Asociatii, infiintata la inceputul anului trecut de sase fosti avocati ai biroului local al britanicilor de la Linklaters, a purtat tratative pentru o posibila alianta cu o firma internationala, insa negocierile au esuat.
"Au fost discutii cu alte firme, dar nu dorim sa devenim biroul local al unei firme internationale. Politica noastra va fi sa ramanem independenti. Daca nu vom rezista pe piata, in urmatorii ani ne-am putea regandi strategia", spune Adrian Bulboaca, managing partner al firmei.
In piata avocaturii este vehiculata intrarea unor jucatori internationali, precum White & Case, Allen & Overy sau DLA Piper.
"Noi ne propunem sa fim cu fata la joc, ne stabilim obiectivele anual, spre deosebire de firmele din Magic Circle, care au planuri pe cinci ani. Nu excludem o fuziune la nivel local", adauga avocatul.
Bulboaca & Asociatii a realizat venituri de peste un milion de euro in 2007, depasind obiectivele propuse, atat in ceea ce priveste cifra de afaceri cat si numarul de angajati.
"Anul trecut am primit mai multe contracte decat ne asteptam, tinand cont ca eram o firma noua pe piata. La inceputul anului trecut, la infiintarea firmei, am estimat pentru 2007 o cifra de afaceri de un milion de euro, inregistrand insa la sfarsitul anului trecut fiscal o depasire semnificativa a acesteia", declara avocatul. Bulboaca & Asociatii numara in prezent 20 de avocati, carora li se va alatura inca un avocat de la inceputul lunii martie.
"Pana la sfarsitul anului trecut ne propusesem un numar de 10-12 avocati si am ajuns la 18 la sfarsitul lunii decembrie", a adaugat Bulboaca, care apreciaza ca firma va avea cel putin 25 de avocati la sfarsitul acestui an.
Printre cei mai importanti clienti ai firmei se numara banci puternice precum Deutsche Bank, Barclays sau Goldman Sachs.
"Principalul obiectiv al firmei este sa ne pastram clientii constanti care ne asigura cash-flow lunar. In plus, ne propunem si abordarea altor clienti de lunga durata", spune Bulboaca. Indeplinirea obiectivului financiar pentru acest an ar putea duce afacerile firmei spre suma de doua milioane de euro. "Pentru noul an fiscal, in linie cu o strategie de dezvoltare echilibrata, de substanta, ne propunem o cifra de afaceri cu 15% mai mare decat cea realizata anul precedent", afirma Bulboaca.
Piata locala de avocatura este dominata de firme locale, precum NNDKP, Tuca Zbarcea, Musat, Popovici Nitu, Bostina, Voicu Filipescu sau Stoica, dar si de jucatori internationali precum Linklaters sau Clifford Chance.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO