Companii

Businessul din transporturi aduce 70 mil. euro actionarilor Dumagas

15.02.2008, 21:23 80

Compania Dumagas Transport din Craiova, detinuta de familia Dugaesescu, si-a propus sa-si mentina in 2008 ritmul de crestere de peste 50% din ultimii ani, vizand atingerea unui rulaj de aproximativ 70 de milioane de euro.
"Anul trecut am incheiat cu o cifra de afaceri de peste 40 de milioane de euro, evolutia datorandu-se si cresterii economice a Romaniei, precum si aderarii la Uniunea Europeana, care a insemnat accesul transportatorilor romani la pietele tarilor comunitare, fara restrictii generate de obtinerea autorizatiilor. Astfel, aria geografica a transportatorilor a fost largita si implicit a crescut volumul de marfuri", a spus Mihai Dugaesescu, administratorul si actionarul Dumagas Transport, companie care desfasoara atat activitati de transport intern, cat si international, in state din Europa precum Marea Britanie, Portugalia, Grecia, Turcia sau tarile baltice. Dugaesescu a mai precizat ca evolutia pietei de transport este in stransa legatura cu celelalte sectoare ale economiei, astfel ca in urmatorii cinci ani trend-ul pozitiv se va mentine.
Dumagas Transport si-a bugetat pentru acest an investitii de peste 17 milioane de euro in cresterea si reinnoirea flotei de camioane, care se ridica la peste 400 de camioane grele, alte 300 de autovehicule fiind subcon-tractate.
Totodata, compania isi va continua investitiile in sectorul logistic, care va contribui in acest an cu circa 3% la cifra de afaceri.
"Anul acesta urmarim sa marim importanta activitatii de logistica in cadrul companiei, pentru ca in trei-patru ani sa ajunga la un nivel de aproximativ 15% din cifra de afaceri. In 2007 logistica a avut o pondere foarte mica, de sub 1%, pentru ca era abia inceputul acestei activitati", a precizat Dugaesescu.
Dumagas Transport va finaliza in acest an investitia de peste patru milioane de euro intr-un centru logistic la Craiova.
"Vom deschide primul depozit propriu cu temperatura controlata, cu o suprafata de 4.500 mp, la care se vor adauga inca 10.000 mp pentru marfa generala", a spus reprezentantul Dumagas, care mai detine un spatiu de depozitare de 8.000 de metri patrati in Bucuresti.
Si alte companii de transporturi de pe piata si-au extins sfera de activitate cu spatii logistice. Astfel, Dunca Expeditii a dat pana acum in folosinta peste 30.000 de metri patrati. Si grupul Edy Spedition s-a extins pe acest segment.
Pe piata de transport mai detin cote importante Grup Feroviar Roman, care efectueaza transporturi feroviare de marfuri, Romtrans sau Rompetrol Logistics.
Dumagas opereaza in momentul de fata transporturi rutiere de marfa, ponderea marfurilor transportate in conditii speciale (de exemplu, marfuri transportate la temperatura controlata) fiind egala ca valoare cu transportul de marfuri generale.
Reprezentantii companiei nu exclud varianta intrarii si pe alte segmente de transport, cum ar fi cel fluvial sau feroviar, nefiind insa luata o decizie in acest sens.
Dumagas Transport face parte din grupul Dumagas, care va rula in acest an afaceri de circa 150 de milioane de euro, alaturi de Dumatrucks (concesionar Renault Trucks), Asirex (broker de asigurare), Dumagas LPG (companie specializata in imbutelierea si distributia de gaz petrolier lichefiat) si T.I.D. Oltenia (firma specializata in constructia si intretinerea drumurilor).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO