Companii

Businessul Gealan cu ferestre PVC a crescut cu 11%

14.05.2009, 16:29 32

Gealan Romania, filiala locala a producatorului german de profiluri din PVC Gealan, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 262 mil. lei (71 mil. euro), in crestere cu 11%, sub bugetul estimat de circa 20%, potrivit rezultatelor oficiale ale companiei.

Compania nu a furnizat informatii privind evolutia profitului net si nici a vanzarilor pe primul trimestru, care nu sunt inca auditate.
Gealan a anuntat la inceputul anului ca a realizat in 2008 o crestere de 5-10% din datele preliminare, din cauza scaderii vanzarilor din ultimul trimestru al anului, dupa ce in primele sase luni cresterea a fost de 25%.
Pentru 2009, compania isi propune pastrarea nivelului din 2008 in cazul cel mai optimist, in conditiile in care piata de ferestre si usi din PVC va scadea anul acesta cu circa 40%, pana la circa 500 milioane de euro.
Gealan si-a schimbat strategia pentru anul acesta si nu va mai incepe constructia unei noi fabrici in care sa fie relocate actualele linii de productie din Capitala. Compania anunta anul trecut ca va vinde terenul de 2,5 hectare din Bucuresti pe care se afla fabrica si ca va reloca productia in judetul Giurgiu, dar scaderea brusca a pietei a schimbat planurile companiei. Valoarea investitiei se ridica la circa 10 milioane de euro si urma sa dubleze capacitatea de productie actuala a companiei.
Piata de usi si ferestre din PVC a inregistrat in 2008 o contractie cu 30%, coborand la valoarea de 700 de milioane de euro.
Gealan Romania detine un centru de productie in Capitala si opereaza mai multe depozite, dintre care doua la Bucuresti, restul fiind localizate la Constanta, Bacau, Cluj, Timisoara si Craiova.
Firma produce profiluri PVC de baza si comercializeaza profiluri si accesorii pentru ferestre, fiind infiintata in 1997, ca filiala a grupului german Gealan Fenster Systeme. Subsidiara locala a grupului Gealan livreaza profiluri pentru circa 450 de firme producatoare de usi si ferestre din PVC.
Printre companiile cele mai importante care activeaza pe piata romaneasca a tamplariei din PVC se numara Gealan, Rehau, Veka sau grupul Profine, distribuitorul profilurilor Trocal, Kommerling si KBE.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO