Companii

Butunoiu: Voi vinde soft de business de 1 mil. euro

19.03.2008, 20:07 29

George Butunoiu, proprietarul firmei de consultanta in resurse umane cu acelasi nume, a investit mai bine de 0,5 mil. euro in dezvoltarea unui sistem de management destinat organizarii si eficientizarii activitatii companiilor din zona de servicii.
Sistemul, numit Kazier, va costa 10.000 de euro si va contine module de business process management, vanzari si recrutare. Kazier a fost dezvoltat de firma Zero Paper, al carei actionar majoritar este Butunoiu, cu 75% din actiuni. Compania are 15 angajati, dintre care 8 sunt programatori. "Dezvoltarea sistemului a durat aproximativ doi ani", spune Butunoiu. El adauga ca dezvoltarea softului a pornit initial ca o necesitate pentru compania sa de executive search, insa a fost apoi extinsa la nivelul unui business separat. Zero Paper va inregistra vanzari de 0,5 mil. euro pana la sfarsitul acestui an. "Anul viitor ar trebui sa vindem de cel putin un milion de euro. Deja am vandut cateva module de recrutare catre BRD, Unicredit sau Genpact."
Implementarea sistemului in cadrul unei firme de 50 de angajati dureaza intre 4 si 6 luni si costa intre 15.000 si 20.000 de euro, iar in cazul unei companii cu 100 de angajati costurile cu implementarea pot ajunge pana la peste 30.000 de euro.
"Exista o nisa in piata, pe partea de softuri de business destinate firmelor de servicii. In general, softurile de business existente in prezent pe piata pornesc dinspre zona comerciala si se axeaza foarte putin pe procese, care reprezinta core-businessul companiilor care activeaza in servicii. Practic, softul este util oricarei companii care vinde produse putine, dar scumpe", explica el.
Butunoiu a mai fost implicat in afaceri in software, cand a lansat filiala locala a furnizorului de aplicatii de gestiune Ciel Romania, in 1991, business din care a iesit dupa un an, vanzandu-si participatia de 20%. De asemenea, Butunoiu mai are actiuni la restaurantul Heritage, in actionariatul caruia a intrat recent Dinu Patriciu. In 1992, Butunoiu a infiintat Business Intelligence Alliance (BIA). In 1996, s-a alaturat companiei de consultanta in resurse umane Ward Howell Euroselect, in functia de manager partener al Ward Howell Romania, afacere pe care a cumparat-o in 2003. A fost managing partener la firma de executive search Alexander Hughes, iar anul trecut a pus bazele propriei firme de consultanta in resurse umane George Butunoiu Ltd.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO