Companii

Calin Dragan, Coca-Cola: Cresterea pretului la utilitati va tempera consumul

05.03.2008, 18:40 18

Calin Dragan, directorul general Coca-Cola HBC Romania & Moldova, se asteapta sa vada in acest an o evolutie mai modesta a pietei locale comparativ cu 2007, pe fondul unei dinamici mai temperate a consumului. Compania a realizat anul trecut vanzari de peste un miliard de litri, inregistrand cel mai mare ritm de crestere din ultimii sapte ani, de 23% fata de 2006.
Dragan nu se arata ingrijorat de cresterea costurilor in acest an, insa admite ca una dintre cele mai mari provocari ale sale, ca manager, este impredictibilitatea mediului in care compania sa activeaza.
"Este important sa tinem ochii pe cheltuieli pentru ca sunt variatii in structura costurilor, data fiind realitatea economica in Romania. Utilitatile au crescut spectaculos, salariile pe piata locala cresc mai repede decat productivitatea, aproape toate costurile vor ajunge mai sus in acest an", afirma Calin Dragan.
2007 a fost un an foarte bun pentru imbuteliatorii de bauturi racoritoare din Romania datorita cresterii consumului, dar si temperaturilor foarte mari inregistrate in sezonul cald.
"Cred ca si 2008 va fi un an bun. Probabil ca piata nu va evolua la fel de spectaculos ca in 2007, daca ne uitam la realitatile economice - preturile la foarte multe produse au crescut, la fel si la utilitati. Pentru marea masa de consumatori de bauturi racoritoare, cresterea pretului la utilitati se va vedea in cosul de consum mai mult decat se vor vedea majorarile de preturi in FMCG (bunuri de larg consum - n.red.)", spune Dragan.
Coca-Cola HBC Romania este cel mai mare jucator pe piata bauturilor racoritoare, cu afaceri estimate de ZF la peste 450 mil. euro la nivelul anului 2007.
"Evolutia mediului economic, care a pus mai multi bani in buzunarele consumatorilor, ne-a ajutat foarte mult sa crestem pe piata locala in 2007", mai afirma managerul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO