Companii

Capital de sase ori mai mare la Electrocontact

25.04.2001, 00:00 15



Producatorul de aparataj electric Electrocontact Botosani intentioneaza sa isi majoreze capitalul social cu 43,12 miliarde de lei, suma care reprezinta diferente din reevaluarea activelor.

Includerea diferentelor din reevaluare in capital va duce la o majorare de 6,6 ori a valorii acestuia, in prezent de 6,45 miliarde de lei.

Majorarea capitalului social se va face prin majorarea valorii nominale a actiunii sau prin acordarea de 6,6 actiuni gratuite noi pentru una veche. Conducerea societatii nu a putut fi contactata pentru a preciza modul in care se va face majorarea capitalului.

Intentia de majorare a capitalului social vine dupa ce aproximativ 34% din actiunile societatii au fost cumparate in decursul acestei luni de o persoana fizica, Gabriel Chiriac, printr-o oferta publica de cumparare.

Oferta a fost lansata initial la un pret de 2.500 de lei pe actiune, considerat mic de analistii pietei, in conditiile in care pachetul de actiuni vizat in special era cel de 30,05% detinut de SIF Oltenia, iar pretul pe piata al actiunii era de circa 1000 lei.

Deoarece la 2.500 de lei/actiune SIF nu a vandut pachetul detinut, cumparatorul a marit pretul de oferta la 25.000 de lei. In final, cele 34% din actiunile Electrocontact si-au schimbat proprietarul prin trei tranzactii, dintre care una a fost cu cele aproximativ 77.000 aflate in portofoliul SIF.

In prezent, in afara de Gabriel Chiriac, actionar semnificativ al societatii este Asociatia Salariatilor (PAS), care are o detinere de 40,63%.

Actiunile Electrocontact sunt listate la categoria a doua a Bursei, ultima cotatie fiind de 1.960 de lei. Valoarea nominala a unei actiuni este de 25.000 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO