Companii

Care sunt planurile germanilor de la Continental pentru a ajunge la Sibiu la afaceri de 400 mil. euro în 2015

Care sunt planurile germanilor de la Continental pentru a ajunge la Sibiu la afaceri de 400 mil. euro în 2015

Care sunt planurile germanilor de la Continental pentru a ajunge la Sibiu la afaceri de 400 mil. euro în 2015

Autor: Laurentiu Cotu

14.10.2011, 20:02 2067

Compania germană care deţine fabrici şi în judeţele Timiş şi Arad a organizat la finalul săptămânii trecute o vizită pentru jurnalişti la fabrica din Sibiu şi a prezentat pentru prima dată un plan de afaceri pentru perioada 2011-2015, interval în care cifra de afaceri a companiei sibiene ar urma să crească de la 290 mil. euro la 400 mil. euro. Conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice, compania a realizat în 2010 o cifră de afaceri de circa 230 mil. euro (963 mil. lei).

Conform reprezentanţilor companiei, până în prezent Continental a investit la Sibiu 140 mil. euro şi a ajuns la 1.800 de angajaţi (în fabrică şi în centrul de cercetare şi dezvoltare).

"Proiectul în derulare din Sibiu marchează încă un punct din planul de investiţie iniţial al concernului Continental AG. În prezent piaţa din România este atractivă pentru extinderea activităţilor şi am considerat că acum este timpul potrivit pentru noi investiţii", a declarat pentru ZF Transilvania Oswald Kolb, director general al Continental Automotive Systems Sibiu.

Printre produsele dezvoltate în centrul de cercetare şi dezvoltare Continental din Sibiu sunt sistemele de frânare şi asistare a şoferului sau pedala de acceleraţie ce restricţionează viteza când recunoaşte un obstacol în faţă.

Lunar în fabrică se produc mai mult de un milion de module de control pentru industria auto.

În portofoliul de produse Continental Sibiu sunt module pentru controlul scaunelor şi al uşilor, pentru controlul airbag-urilor, al motorului, dar şi sisteme de transmisie care folosesc o tehnologie hibrid, fabricate doar în alte patru fabrici ale Continental din lume, conform reprezentanţilor companiei. Totodată, Continental şi-a propus să crească numărul de angajaţi ai fabricii din Sibiu de la circa 1.800 de persoane în prezent la 2.300 de oameni în următorii 2-3 ani.

Din 1.800 de angajaţi, 700 sunt ingineri

"Primim peste 1.500 de cereri de angajare lunar pentru fabrica din Sibiu. Din cei aproximativ 1.800 de angajaţi de care dispunem în prezent 700 sunt ingineri. Probabil că nu va fi ultima extindere a fabricii Conti nental din Sibiu, însă acest lucru depinde foarte mult de evoluţia pieţei", a mai spus Oswald Kolb.

Continental Automotive Systems a fost printre primele companii care au deschis o afacere în zona industrială de vest a Sibiului. La evenimentul organizat săptămâna trecută de Continental la Sibiu, când a fost anunţată noua investiţie în extinderea capacităţilor de producţie, au participat Klaus Iohannis, primarul Sibiului, Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Thomas Gerlach, consulul Germaniei la Sibiu, dar şi colaboratori şi parteneri de afaceri ai companiei.

Cu o investiţie de peste 500 mil. euro şi crearea a circa 10.000 de locuri de muncă pe parcursul celor 11 ani de prezenţă în România, Continental este unul dintre cei mai mari investitori străini din ţara noastră. Planurile de extindere a germanilor de la Continetal nu se opresc aici, pentru următoarea perioadă fiind anunţate noi investiţii pentru fabricile din România.

Continental a demarat deja planurile de extindere pentru fabrica de anvelope din Timişoara. Conform unui comunicat emis de oficialii Ministerului Economiei, Continental intenţionează să continue investiţiile în 2012 şi 2013 la Timişoara, unde vor fi cheltuiţi 71 mil. euro şi vor fi create 400 de noi locuri de muncă, iar la Braşov va fi deschisă o fabrică de pompe de combustibil.Investiţia se cifrează la 20 mil. euro, iar numărul locurilor de muncă nou create va fi de 500. De asemenea, Continental va investi 15,7 mil. euro în extinderea capacităţii de producţie a Contitech Fluid Automotive de la Carei.

Ajutor de stat pentru grupul german

Ministerul Finanţelor Publice a anunţat recent că a aprobat un ajutor de stat de 4,4 mil. euro pentru extinderea fabricii Continental de la Carei, care include construirea unei hale industriale, instalarea unei linii complete de producţie şi majorarea numărului de angajaţi la aproape 1.200 de oameni. Ministerul a mai aprobat şi un ajutor de stat de 6,18 mil. euro pentru compania Cord România, deţinută de Pirelli şi Continental, unde se va realiza o investiţie de 27,2 mil. euro.

Grupul Continental este prezent de 11 ani pe piaţa românească, unde deţine opt unităţi de producţie şi trei centre de cercetare şi dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Arad şi Iaşi. De asemenea, grupul german are un centru de distribuţie a anvelopelor pentru Europa de Est la Săcălaz în judeţul Timiş, deţine împreună cu Pirelli o unitate care produce cord metalic pentru anvelope la Slatina şi va deschide o fabrică de pompe de combustibil la Braşov.

Au trecut de 1 mld. euro în România

Grupul german a avut afaceri cumulate de 1,1 miliarde de euro, cu 45% mai mare faţă de 2009, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.Continental are în România aproximativ 10.000 de angajaţi. Anul trecut, grupul Continental a realizat o cifră de afaceri globală de 26 miliarde de euro, cu 30% mai mare faţă de 2009.La finele anului trecut, pentru cele şase divizii ale companiei germanelucrau aproape 150.000 de angajaţi în 46 de ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO