Companii

Carmen Adamescu vrea sa dezvolte doua hoteluri de cinci stele in Bucuresti si la munte

Carmen Adamescu vrea sa dezvolte doua hoteluri de cinci stele in Bucuresti si la munte
19.09.2007, 17:25 269

Carmen Adamescu, actionarul majoritar al hotelului Rex din Mamaia, intentioneaza sa investeasca intr-un hotel de cinci stele in centrul Capitalei si in altul intr-o statiune montana de pe Valea Prahovei.
"Ma intereseaza sa cumpar un hotel in centrul Bucurestiului, cu peste 30 - 40 de camere. Poate sa fie si de trei stele. Vreau sa-l renovez si sa-l clasific la cinci stele", a declarat Carmen Adamescu.
Ea a adaugat ca o investitie similara intentioneaza sa faca si intr-o statiune montana, cum ar fi Predeal sau Poiana Brasov.
"La munte vreau fie sa cumpar un hotel si sa investesc in modernizarea lui pentru ca apoi sa-l aduc la standardul de cinci stele, fie sa cumpar un teren si sa construiesc un hotel de la zero", a mai spus Carmen Adamescu. Anul trecut, Carmen Adamescu a achizitionat, de la omul de afaceri Viorel Paunescu, hotelul de cinci stele Rex din Mamaia contra unei sume de aproximativ 10 milioane de euro.
"Am investit deja doua milioane de euro in modernizarea Rex si acum derulam investitii de inca trei milioane de euro. Vom inaugura si un spa pentru ca vrem sa tinem hotelul deschis si la iarna", a mai spus ea.
Totodata, familia Adamescu, care detine grupul Nova Trade, proprietarul magazinului Unirea, si-a propus sa investeasca peste 100 de milioane de euro pentru a ridica, in curtea interioara a centrului comercial, o cladire multifunctionala cu o inaltime de 30 de etaje.
"Acum selectam compania de arhitectura care se va ocupa de proiectare. In curtea interioara a magazinului avem o suprafata de 3.000 de metri patrati. Primele cinci etaje vor corespunde celor din magazin si vor functiona ca spatii comerciale, iar restul etajelor vor fi destinate spatiilor de birouri. Nu exclud nici varianta ca aici sa fie un hotel de cinci stele. Lucrarile de constructie vor incepe pana, cel tarziu, la sfarsitul anului viitor", a mai spus Carmen Adamescu.
Familia Adamescu mai detine si doua cladiri de birouri in Bucuresti, Modern si CBC, iar Dan Adamescu controleaza pachetul majoritar de actiuni al societatii de asigurari Astra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO