Companii

Carrefour se bate cu Real pentru cel mai extins lanţ de hipermarketuri

Carrefour se bate cu Real pentru cel mai extins lanţ de hipermarketuri

Foto: Mihai Dascalescu

Autor: Cristina Rosca

14.11.2011, 13:48 578

Retailerul francez Carrefour, cu afaceri de 1,03 mld. euro anul trecut, va deschide mâine cel de-al 25-lea hipermarket al reţelei Carrefour la Botoşani, în centrul comercial Botosani Shopping Center. Francezii ajung astfel să îi egaleze ca număr de magazine pe germanii de la Real, divizia de hipermarketuri a grupului Metro. Cele două se bat acum pentru titlul de cel mai extins lanţ de hipermarketuri din România, în condiţiile în care Kaufland, cu peste 60 de magazine, este încadrat în categoria hipermarket însă cu politică de discount. Real nu a deschis în acest an niciun magazin nou.

Reprezentanţii Carrefour nu oferă date despre investiţia în acest nou magazin. Hipermarketul, cu o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi, a costat, potrivit estimărilor ZF 5-8 mil. euro.

Francezii sunt prezenţi pe piaţa locală atât cu divizia de hipermarketuri cât şi cu cea de supermarketuri Carrefour Market şi cu magazinele de proximitate Carrefour Express. Astfel pe sectorul de supermarketuri francezii deţin 40 de unităţi şi până la finalul anului vor mai fi deschise alte şase.

Pentru magazinele Carrefour Express francezii au încheiat un acord cu compania locală Angst, care deţine astfel franciza. Până în prezent au fost deschise două unităţi Carrefour Express, însă până la sfârşitul anului viitor întreaga reţea de 24 de magazine operată de Angst urmează să fie transformată în Carrefour Express-Angst.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO