Companii

Cât mai valorează companiile româneşti de medicamente? Cea mai “scumpă” ajunge la 205 mil. euro

Cât mai valorează companiile româneşti de medicamente? Cea mai “scumpă” ajunge la 205 mil. euro

Foto: Viorel Dudău

Autor: Ioana David

03.01.2012, 18:42 1399

Cea mai valoroasă companie românească de medicamente este Terapia Ranbaxy, care este evaluată la 205 mil. euro, potrivit Anuarului Top 100 Cele mai Valoroase Companii din România, realizat de ZF şi casa de investiţii Capital Partners. Valoarea companiei a crescut cu 34% şi este cel mai profitabil producător de medicamente.

Distribuitorul Mediplus este a doua companie farma ca valoare din România, evaluat la 119 mil. euro. Mediplus se află pentru prima dată de sine stătător în top în condiţiile în care, în ediţia anterioară intra grupul A&D Pharma (grup din care Mediplus face parte). La o distanţă mică, de 19 mil. euro, se află un alt distribuitor, Farmexpert, şi el aflat pentru prima dată în top.

MedLife este cel mai puternic jucător din industrie aflat în mâinile antreprenorilor români (acţionarii majoritari sunt familia Marcu). Operatorul de servicii medicale private a fost evaluat la 72 mil. euro.

Polisano, companie de distribuţie, încheie topul valoroşilor din farma, fiind evaluat la 62,2 mil. euro. Firma este controlată de omul de afaceri Ilie Vonica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO