Companii

Ce comandă românii când merg la restaurant?

Ce comandă românii când merg la restaurant?

Autor: Cristina Rosca

07.06.2011, 11:58 1242

Deşi pe meniurile dinrestaurantele autohtone s-au strecurat mâncăruri cu nume pe caremulţi nu pot să le pronunţe, şi chiar mai puţini ştiu ce înseamnă,mâncăruri sofisticate care în anii anteriori se găseau doar înstrăinătate, românii care merg la restaurantele din România rămânconservatori în alegeri.

"Românul vrea ciorbă şi cartofi cufriptură", spune Dragoş Petrescu, care deţine lanţul City Grill şiadministrează Caru' cu Bere.

Omul de afaceri cu o experienţă depeste un deceniu în domeniul restaurantelor recunoaşte că româniisunt tradiţionali în alimentaţie, şi aleg alimentele pe care le-arfi ales şi acum 15 ani. Mai mult, românii şi-au făcut un obicei îna lua prânzul la restaurant.

"Obiceiul românilor de a mânca laprânz la restaurant a rămas chiar şi în timp de criză. Însă, dacănumărul de clienţi a crescut, bonul a scăzut. Oamenii au devenitmai atenţi şi vor să mănânce mai ieftin, însă este un comportamentnormal".

Anul trecut businessurile luiPetrescu au avut afaceri de 16 mil. euro, iar pentru anul acesta elestimează o creştere de până la 20 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO