Companii

Ce puteţi citi în noua ediţie Business MAGAZIN: Wargha Enayati, fondatorul medicinei private în România: „Am avut succes, dar am avut şi curajul să renunţ la afaceri“

Ce puteţi citi în noua ediţie Business MAGAZIN: Wargha...
06.07.2020, 00:04 453

Wargha Enayati a câştigat suficient de mulţi bani din imobiliare încât în 1995 să poată intra în domeniul său de expertiză, cel medical. A fondat astfel prima clinică privată din România, iar de atunci premierele s-au ţinut lanţ: primele abonamente medicale de pe piaţa locală, prima reţea de sănătate privată, prima clinică dedicată exclusiv femeilor, primele policlinici sociale şi multe altele. Din parcursul său nu a lipsit nici eşecul şi mărturiseşte că a fost nevoit să închidă sau să renunţe la afaceri. Acum, un proiect gigantic care îi poartă numele şi pare să înglobeze activitatea sa antreprenorială din ultimul sfert de secol urmează să fie lansat: Enayati Medical City, rezultatul unei investiţii de 60 de milioane de euro, din care 70% reprezintă fondurile proprii.

 

► Dacă nu te adaptezi, poţi să dispari, este una dintre filosofiile băncii de investiţii daneze Saxo Bank. Care sunt celelalte principii de business ale lui Kim Fournais, fondatorul şi CEO-ul acesteia, veţi putea citi în cea mai recentă ediţie a Business MAGAZIN.

►O nişă pe segmentul imobiliarelor neexploatată până acum ar putea fi soluţia atât pentru proprietarii care au rămas fără turişti prin Airbnb, pentru cei care închiriază pe termen lung, dar şi pentru nomazii prezentului, care nu pot sau nu îşi doresc să se stabilească într-un singur loc. Soluţia, Naiss, prima platformă de închiriere cu luna de pe piaţa locală.

►Criza financiară din 2008-2009 a fost floare la ureche prin comparaţie cu criza actual“. Cel puţin aşa crede Johan Gabriels, country manager al fintech-ului Ebury în România şi Bulgaria. Cum va trebui să îşi regândească planurile oamenii de afaceri?

►Extinderea în România a fost un pariu câştigător pentru fondatorii companiei Mercari, un business cu articole outlet pornit în Bulgaria. Cum a fost influenţat acest business de pandemie?

►Un complex de lux născut într-o zonă mlăştinoasă din Delta Siretului atrage din ce în ce mai mulţi turişti. Care este povestea Zaga-Zaga, veţi putea citi în cea mai recentă ediţie de Business MAGAZIN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO