Companii

CE Rovinari imprumuta 80 mil. euro de la UniCredit

02.05.2008, 18:05 20

Complexul Energetic Rovinari, una dintre cele mai mari unitati de productie de energie pe plan local, intentioneaza sa contracteze un credit pe termen lung de 80 mil. euro de la UniCredit Tiriac Bank pentru asigurarea investitiilor. Banii sunt destinati unei instalatii de desulfurare pentru grupurile 3 si 6, potrivit informatiilor publicate in Monitorul Oficial.
Unitatea de productie de energie a incheiat deja un contract pentru asigurarea lucrarilor de desulfurare in valoare de 160 de milioane de euro cu consortiul format din Alstom Power Italia, Alstom Power Suedia si Energomontaj - SAEM care vizeaza asigurarea serviciilor de inginerie, proiectare, fabricatie, furnizare de echipament si constructie pentru patru instalatii de desulfurare a gazelor de ardere de la grupurile 3, 4, 5, si 6. Proiectul urmareste reducerea emisiilor poluante de dioxid de sulf provenite din instalatiile de ardere sub limita impusa de normele europene.
CE Rovinari continua astfel seria marilor linii de credite pe care companiile energetice au inceput sa le acceseze in vederea sustinerii programelor de investitii. Electrica, cel mai mare distribuitor si furnizor de energie electrica local, a contractat recent un credit de 70 mil. lei (19,4 mil. euro) de la ING Bank, suma urmand sa fie utilizata pentru finantarea unor plati, avansuri si garantii catre furnizorii de electricitate ai companiei. In afara de Electrica, producatori precum CE Turceni sau Hidroelectrica intentioneaza sa contracteze credite de sute de milioane de euro pentru finantarea proiectelor de investitii. Astfel, la inceputul anului CE Turceni a anuntat ca vrea sa imprumute 300 mil. euro de la BERD, dupa ce si-a anuntat investitii de peste 500 mil. euro pentru modernizari.
Hidroelectrica spunea la sfarsitul anului trecut ca deja se afla in discutii cu Deutsche Bank, Erste, Citibank si ING pentru atragerea unor fonduri de pana la 900 mil. euro pentru sustinerea programului de investitii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO