Companii

Ce schimbări importante au avut loc în 2021 în top management în industria agroalimentară

Ce schimbări importante au avut loc în 2021 în top...

Autor: Florentina Niţu

30.12.2021, 00:09 217

♦ Peste 50 de executivi din top management au fost schimbaţi în acest an în companii din producţia de băuturi, dulciuri, carne, lactate ori în cultivarea sau tradingul cerealelor ori în comercializarea inputurilor agricole. ♦ Numărul mare de mutări din 2021 s-a datorat fenomenului de „freezing” de anul trecut, când nu s-au făcut prea multe schimbări, din cauza pandemiei, susţin specialiştii în domeniul HR. 

Industria agroalimentară din România este dinamică, cu mulţi jucători, iar competitivitatea a crescut şi mai mult în 2021, în goana după consumatorul dispus să plătească mai mult în contextul scumpirilor în lanţ. Astfel, directorii comerciali, de vânzări, de marketing şi de branding au devenit unul din pricipalii stălpi în business, de care depindea păstrarea viabilităţii afaceri şi managerii ori antreprenorii români au fost mai aplecaţi spre a-şi găsi oameni pricepuţi în aceste poziţi, poziţii în care s-au schimbat foarte mulţi oameni.

De altfel, după tensiunea acumulată în urma provocărilor aduse de pandemia de Covid-19 anul trecut în companiile alimentare şi a provocărilor aduse de seceta pedologică pentru businessurile din agricultură, în special pentru cultivatorii de cereale, peste 10 şefi de companii pentru România s-au „despărţit” de status. Unii au plecat din companii străine colosale, alţii din companii mari cu capital autohton, fie pentru o poziţie similară sau mai bună în altă firmă, fie pentru un proiect antreprenorial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO