Companii

Ce sectoare de plajă la Marea Neagră puteţi închiria la a doua licitaţie?

Autor: Mirabela Tiron

02.04.2012, 13:43 321

Apele Române organizează a doua licitaţie pentru închirierea sectoarelor de plajă de la Marea Neagră, care nu au fost adjudecate în prima licitaţie, organizată în urmă cu câteva săptămâni.

Cu aproape 12 lei pe metru pătrat s-au închiriat sectoare de plajă în Mamaia în prima licitaţie.

Caietul de sarcini se poate obţine de la sediul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral. Preţul unui caiet de sarcini este de 224 lei. Ofertele pentru licitaţie se vor depune la secretariatul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral. Data limita de depunere a ofertelor este 6 aprilie iar deschiderea ofertelor va avea loc pe 9 aprilie.

Licitaţie pentru un sezon

Licitaţie pentru mai multe sezoane

Nisipul din staţiunea Mamaia s-a transformat în cea mai profitabilă afacere de pe litoralul românesc pe timp de vară. Firme din toate domeniile de activitate s-au luptat să câştige la prima licitaţie.

Companiile care administrează plajele din Mamaia, cea mai populară staţiune de pe litoralul românesc, câştigă doar din închirierea şezlongurilor 30 de milioane de euro în sezonul de vară deşi plătesc în total doar 4 milioane de euro pentru a folosi plaja luată cu chirie de la Apele Române, potrivit unei analize a ZF.

La un singur şezlong, un administrator de plajă câştigă 30 de lei pe zi, dar plăteşte o chirie de doar 1,3 lei pe zi pentru zece metri pătraţi, arată calculele ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO