Companii

CE Turceni, Rovinari si SNLO, in atentia procurorilor DNA

28.05.2007, 16:07 19

Energy Holding, Green Energy, Euro-PEC si Beny Alex au beneficiat de preturi avantajoase in raport cu ceilalti clienti la energia cumparata de la complexul energetic Turceni, potrivit Departamentului de Control al Guvernului.
Conform informatiilor verificate de Directia Nationala Anticoruptie, in intervalul 2004-2006, CE Turceni si-a asumat obligatii contractuale de vanzare fata de cele patru firme pentru perioade cuprinse intre doi si trei ani, furnizand energie obtinuta de la Hidroelectrica, spun surse citate de Mediafax. CE Turceni vindea energia catre cele patru firme la un pret mediu de 96 de lei pe MWh in conditiile in care pe bursa energia se vindea la preturi de 160 de lei pe MWh. Si CE Rovinari a vandut, in ultimii doi ani, energie unor firme private in conditii discriminatorii, cazul fiind cercetat de DNA. Contractele sunt cele incheiate cu Grivco Bucuresti, Energy Holding, Romelectro Bucuresti, Also Energ Bucuresti, Elizor Prest Moreni-Dambovita si Arelco Distributie Bucuresti.
In acelasi timp, SN a Lignitului Oltenia a incheiat, in ultimii doi ani, contracte prin negociere cu o singura sursa si a acceptat subcontractarea unor lucrari de catre firme conduse de rude ale directorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO