Companii

Ce uneste fotbalul cu viteza? Banii

31.07.2001, 00:00 17



Eddie Jordan, fostul pilot de curse si actual patron al echipei de Formula 1 Jordan, a investit mai multe milioane de lire sterline in actiunile clubului Manchester United, potrivit unor zvonuri care circula in presa straina, preluate de BBC.

De altfel, nici Jordan nu a negat reportajele care il prezentau drept actionar al castigatoarei Premier League (campionatul de fotbal din Anglia)."Sunt intotdeauna interesat de oportunitatile de afaceri, care imbina flerul cu distractia", a declarat Eddie Jordan, care este suporter al unui alt club englez, Coventry City, inaintea desfasurarii Marelui Premiu al Germaniei de la Hockenheim.

Se pare ca Jordan a solicitat unei institutii financiare internationale sa infiinteze o companie care sa se ocupe de achizitia pachetului de actiuni.

aeful echipei de Formula 1 il cunoaste bine pe Sir Alex Ferguson, managerul lui Manchester, cei doi contribuind intr-o organizatie de caritate.

Intentiile lui Jordan survin la cateva zile dupa ce s-a aflat ca un consortiu, in care sunt inclusi proprietarii irlandezi de cai de curse JP McManus si John Magnier, au preluat un pachet de 7% din actiunile clubului Manchester United.

Manchester United este cel mai bogat club de fotbal din lume si reprezinta in acelasi timp si cea mai valoroasa marca din sportul european, depasind alte francize, cum ar fi Ferrari si McLaren Mercedes.

Cea mai iubita echipa de fotbal din Marea Britanie a inregistrat un profit brut de 17,3 de milioane lire sterline (25 milioane de dolari) in semestrul incheiat pe 31 ianuarie. Cifra de afaceri a crescut cu 13%, comparativ cu perioada similara a anului precedent, pana la 72 milioane de lire sterline.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO