Companii

Ceaiurile de plante urca afacerile Fares

27.10.2006, 16:30 53

Compania Fares din Orastie, producator de ceaiuri din plante, a raportat pentru primul semestru al anului 2006 o cifra de afaceri de peste 1,7 milioane de euro, fata de 2,9 mil. euro la nivelul intregului an 2005.
"Fiind vorba de produse din plante medicinale cu caracter strict terapeutic (ceaiuri medicinale, siropuri, uleiuri, unguente, tincturi) nu au un target limitat ca varsta sau venituri, multe dintre ele avand calitati curative, adresabilitatea acestora este foarte larga, produsele acoperind intreaga piata in domeniu. Pentru a ne mentine si consolida pozitia pe piata si din perspectiva unei firme romanesti am reinnodat traditia culturilor de plante medicinale si am introdus pe piata romaneasca produse specifice nevoilor clientilor nostri - ceaiuri aromate doar din plante aromatice, produse speciale pentru mame si copii mici, ceaiuri pentru combaterea unor dereglari in faze incipiente, dar si siropuri fara niciun fel de adaosuri de E-uri, unguente, uleiuri esentiale sau tincturi", a declarat pentru ZF Transilvania Adelina Hanciu, brand manager Fares.
Piata de desfacere a serviciilor oferite de compania Fares SA se face prin locatiile tip farmacie, magazin naturist, magazin alimentar situate in marile orase din Romania, ponderea cea mai mare fiind detinuta de zonele transilvanene.
Compania, inglobata initial in regia Plafar, devine societate privata in 1990 cu capital 100% romanesc, obiectul principal de activitate fiind industria fabricarii zaharului, produselor din cacao, a ciocolatei si a produselor zaharoase, prelucrarea ceaiului si a cafelei, fabricarea condimentelor, preparatelor alimentare omogenizate si alimentelor dietetice, precum si a altor produse alimentare.
Fares a inregistrat in 2005 un profit de peste 650.000 de euro, firma figurand in prezent cu 147 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO