Companii

Cefin investeste 20 mil. euro in dublarea retelei de service

25.11.2008, 14:53 95

Cefin Romania, importatorul local al vehiculelor comerciale Iveco, va investi 20 de milioane de euro in urmatorii cinci ani pentru constructia a 10 unitati de service auto, acoperirea retelei urmand sa se dubleze.

Compania urmeaza astfel o reteta de dezvoltare aplicata deja de importatorii si dealerii de autoturisme, care dupa explozia vanzarilor din perioada 2002-2007 s-au axat pe extinderea capacitatilor de service.
Cefin detine in prezent o retea de 18 birouri de vanzare pentru autocamioanele Iveco si opt unitati de service, inca trei urmand sa fie inaugurate pana la finalul anului.
Astfel, doua noi unitati vor fi deschise in Targu-Mures si Suceava, iar in Buzau va fi finalizat un complex integrat, cu vanzari si sase posturi de lucru pentru reparatii mecanice.
Investitiile totale ale grupului Cefin in segmentul serviciilor postvanzare se ridica la 20 de milioane de euro pana in prezent, iar numarul angajatilor a trecut in acest an de 300 de persoane.
"In momentul de fata activam cu aproximativ 900 de contracte din care peste 100 sunt contracte nationale cu clienti din toate domeniile de activitate aferente transporturilor", a declarat Ionel Balasa, directorul activitatii de service a Cefin.
Veniturile din activitatea de service au fost estimate in acest an la 25 de milioane de euro, iar fluxul de camioane reparate zilnic a fost apreciat la 100 de unitati, dublu fata de volumul inregistrat in 2004.
Spre deosebire de piata autoturismelor, sectorul autovehiculelor comerciale a inregistrat si in acest an o apreciere a vanzarilor pe plan local, astfel ca in primele zece luni au fost comercializate aproape 45.000 de unitati, cu 16% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.
In acelasi timp si piata autovehiculelor comerciale second-hand a cunoscut o apreciere importanta, iar potrivit principalilor importatori locali, la finalul anului numarul lor va ajunge aproape de 15.000 de unitati.
Potrivit estimarilor anterioare Cefin Autovehicule Comerciale urmarea comercializarea a mai mult de 3.000 de autovehicule comerciale Iveco noi si a circa 700 de unitati second-hand in Romania, Bulgaria si Ungaria.
Reprezentantii Cefin au declarat ca estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 400 milioane de euro pentru divizia auto a holdingului, din care cea mai mare parte, de circa 60%, este realizata de Cefin Autovehicule Comerciale.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO