Companii

Cefin si-a bugetat 200 mil. euro pentru divizia automotive

05.04.2007, 19:11 25

Afacerile Cefin Automotive au depasit anul trecut 130 mil. euro. "Cresterea va fi sustinuta in primul rand de dezvoltarea retelei de retail si de avansul cererii pentru vehicule comerciale, motivata de inmultirea proiectelor imobiliare si de cererea de utilare a parcurilor auto ale transportatorilor", a declarat Stefano Albarosa, directorul general al Cefin Holding.
Acesta a adaugat ca in 2007 se urmareste ca vanzarile grupului in Romania, Bulgaria si Ungaria sa ajunga la circa 4.200 de unitati, din care 3.200 vor fi vehicule noi iar 1.000 vehicule rulate. Vanzarile aferente pietei romanesti urmeaza sa urce pentru vehiculele comerciale noi la 2.000 de unitati, iar prin vanzarile departamentului de vehicule rulate la 400 de unitati. "Ne-am fi asteptat ca dupa aderarea la Uniunea Europeana vanzarile de vehicule second hand sa creasca mai mult decat cele de masini noi. In primele trei luni statistica
ne-a contrazis insa previziunile", a spus Albarosa.
Albarosa a comentat ca cele doua divizii, cea de logistica si cea de automotive, contribuie in mod egal la afacerile si profitul grupului. Profitul inregistrat de Cefin Automotive in 2006 a fost de 15 mil. euro.
"Explozia vanzarilor din primele trei luni, circa 40% din totalul estimarilor, a fost insa datorata integrarii. Rata de crestere din a doua jumatate a anului va fi mai mica decat in primul trimestru, insa mizam mult pe cererea ce o aduce numarul tot mai mare de proiecte imobiliare in curs de dezvoltare", a adaugat Albarosa.
Bugetul de investitii anuntat de companie se ridca la 6,5 milioane de euro destinate deschiderii a trei noi dealership-uri. Primul va fi inaugurat pe 3 mai la Constanta si va fi urmat de cel de la Arad. "De asemenea vom mai investi la Arad 3,5 milioane de euro in relocarea fabricii de autobuze", a completat Albarosa.
Investitiile au fost motivate de nivelul de profitabilitate a segmentului, Albarosa mentionand ca anul trecut in service-urile si unitatile de retail Cefin Automotive din Romania au fost facturate 20 mil. de euro din totalul afacerilor de 25 mil. euro din activitati de service ale grupului. Retailul de piese de schimb pentru vehicule comerciale a reprezentat inca 30 mil. euro
Cefin Automotive este principalul dealer intern al producatorului de vehicule comerciale Iveco, realizand in primul trimestru mai mult de jumatate din totalul de livrari ale marcii. Pentru 2007 oficialii Iveco au estimat vanzari de 6.000 de unitati pe piata din Romania. Prin Cefin, Iveco a incheiat deja contracte pentru livrarea a mai mult de 200 de autocamioane de tonaj mare Stralis, cel mai recent model al Iveco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO