Companii

Cei mai mari 20 de proprietari de hoteluri au 30% din piaţă

Cei mai mari 20 de proprietari de hoteluri au 30% din...

Autor: Cristina Roşca

07.08.2014, 00:07 740

Cei mai mari 20 de proprietari de hoteluri din România controlează o treime din piaţa de 3,35 mld. lei (750 mil. euro) din România, segmentul hotelier fiind dominat de hoteluri de patru şi cinci stele sub branduri internaţionale.

În top apar astfel lanţuri internaţionale precum Radis­son Blu, JW Marriott, Intercontinental sau Hilton. Cei mai mari trei proprietari de hoteluri din România sunt companiile Bucureşti Turism (proprietarul Radisson Blu), cu afaceri de 116,3 mil. lei, Ana Hotels, grupul hotelier al lui George Copos care numără mai multe unităţi de turism printre care Athenee Palace Hilton Bucureşti (5*) şi Crowne Plaza Hotel Bucureşti (4*), şi Societatea Companiilor Hoteliere Grand care administrează JW Marriott din Bucureşti.

Piaţa hotelieră din România este mai puţin dezvoltată decât multe altele din jur, precum Cehia sau Ungaria, care au reuşit să atragă investitori datorită numărului mare de turişti care le vizitează anual.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- date statistice despre piaţa hotelieră, numărul de hoteluri înregistrate, situaţia din Bucureşti vs provincie

- care sunt cei mai mari proprietari de hoteluri 

- investiţiile derulate în provincie, situaţia de la THR Marea Neagră şi Unita Turism

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO