Companii

Cel mai tânăr CEO din bricolaj preia conducerea BauMax Austria

 Cel mai tânăr CEO din bricolaj preia conducerea BauMax Austria

Autor: Mihaela Popescu

23.09.2010, 23:42 134

Alexander Frech, germanul de 32 de ani care a condus în ultimiidoi ani compania BauMax România, unul dintre cei mai dinamiciretaileri de bricolaj din piaţă, a fost promovat în cadrul grupuluipe poziţia de director general al reţelei din Austria. El va fiînlocuit începând cu luna octombrie de către un manager din grupulBauMax, Nicola Szekely.
Frech a fost numit în toamna lui 2008, la vârsta de 30 de ani,country manager al BauMax pe piaţa românească, devenind astfel celmai tânăr director general din retailul de bricolaj. În ultimii doiani, compania a deschis 4 magazine, ducând reţeaua la un numărtotal de 11 unităţi, alte două inaugurări fiind pregătite pentruurmătoarele luni. Retailerul a avut afaceri de 113 mil. euro şi unprofit net de 2 mil. euro în 2009, al 4-lea an operaţional alsău.
Din noua poziţie de director al BauMax Austria, managerul german vacoordona un business de peste jumătate de miliard de euro - o reţeacu 67 de magazine, cea mai extinsă din grup.
Frech lucrează în sectorul Do-It-Yourself (retailul de bricolaj)încă de la absolvirea facultăţii, având experienţă şi pe pieţeledin Germania, Austria şi Italia. El a studiat ComerţulInternaţional în universităţi din Germania şi Statele Unite şi estedoctor în Expansiune Internaţională la Universitatea de Stat dinNitra, Slovacia. Managerul a fost mutat de grup în România în 2007,fiind director de vânzări al reţelei locale timp de un an înaintede a fi promovat în funcţia de manager general alsubsidiarei.
BauMax este o afacere de familie pornită în Austria care anultrecut a raportat vânzări de 1,5 miliarde de euro. Retailerul aatacat piaţa românească în 2006, când a anunţat planuri deexpansiune cu 25 de magazine până în 2012 şi o ţintă de 40 deunităţi pe termen lung.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO