Companii

Centrala de 2 milioane de dolari la Silvania Zalau

27.03.2001, 00:00 38



SC Silvania SA Zalau, companie din cadrul Tofan Grup, va inaugura astazi centrala de utilitati a fabricii, care a necesitat o investitie de aproape 60 miliarde lei (2mil.$), in conditiile in care investitiile totale in aceasta companie facute grupul Tofan, de la preluarea companiei in 1997, sunt de peste 130 de miliarde lei.

Jana Popa, director General Executiv al SC Silvania SA a mentionat ca investitia in noua centrala de utilitati a fabricii, alaturi de celelalte investitii realizate de Tofan Grup in companie, creeaza premisele cresterii productiei cu 100-150%.

Actuala centrala de utilitati a fabricii are o capacitate de 60 tone abur/ora (precum si alte utilitati - apa calda supraincalzita, aer industrial) si asigura o productie sporita de anvelope de camion, camere de aer si alte repere din cauciuc.

Silvania este singura firma din Grupul Tofan care produce anvelope de camion radiale tip Meta/Metal, anvelopa produsa de marii producatori Michelin, Goodyear, Bridgestone.

Pachetul majoritar de actiuni (51%) la Silvania SA a fost preluat de Tofan Grup in luna martie a anului 1997. De atunci investitiile s-au ridicat la 130 de miliarde de lei si s-au concretizat in investitii productive, investitii pentru protectia muncii si investitii sociale.

Investitiile productive au urmarit cresterea productivitatii, reducerea costurilor de productie si imbunatatirea calitatii produselor astfel incat SC Silvania SA sa fie capabila sa realizeze un raport calitate-pret competitiv atat pe pata interna catsi pe piata externa si au vizat tot fluxul de fabricatie al anvelopelor amestecare,semifabricate, confectii, vulcanizare, precum si centrala proprie prin construirea careia s-a urmarit reducerea cu 20% a costurilor cu agentul termic si imbunatatirea uniformitatii calitative a anvelopelor prin controlul mai riguros al cantitatii aburului extrem de important in vulcanizarea anvelopelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO