Companii

Centrala de la Cernavodă, la a noua oprire în acest an

Centrala de la Cernavodă, la a noua oprire în acest an

Autor: Roxana Petrescu

29.10.2013, 00:06 211
La o zi de la reconectarea la sistemul energetic naţional a Unităţii 2 a centralei nucleare după remedierea unei defecţiuni, ieri Nuclearelectrica a anunţat decuplarea Unităţii 1 a centralei de la Cernavodă, astfel că bilanţul opririlor înregistrate în ultimul an la centrala nucleară a ajuns la 9, după cum arată datele publicate de companie. În acest interval, opririle au avut loc fie la o unitate sau la alta, dar niciodată centrala de la Cernavodă nu a avut ambele reactoare oprite.
 
„Societatea Naţională Nuclearelectrica anunţă că pe 27 octombrie 2013, ora 16:20, din cauza întreruperii alimentării unui circuit de comandă şi control, Reactorul Unităţii 1 - CNE Cernavodă a declanşat automat. Toate sistemele au răspuns conform proiectului şi nu au fost identificate alte defecţiuni. În timpul activităţii de oprire nu a fost afectată securitatea nucleară a reactorului, a personalului de exploatare, a populaţiei şi a mediului înconjurător. Au fost luate măsurile tehnice şi organizatorice pentru ca durata de remediere să fie cât mai scurtă şi în condiţii de siguranţă“, au anunţat ieri reprezentanţii companiei.
 
Pe data de 26 octombrie, ora 10:40, Nuclearelectrica abia terminase de reconectat la sistemul energetic naţional Unitatea 2, care fusese oprită pe data de 21 octombrie.
 
 
În total, în ultimul an de zile s-au înregistrat câte nouă opriri, dintre care doar una planificată a Unităţii 1 sau a Unităţii 2 de la Cernavodă, niciodată în această perioadă centrala nefiind complet oprită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO