Companii

Centrul Renault de la Titu, al doilea ca importanta din lume

25.06.2007, 18:45 88

Grupul francez Renault va investi in urmatorii doi ani peste 100 de milioane de euro in Renault Tehnologie Roumanie cel de-al doilea centru de cercetare ca importanta pentru grupul francez, dupa cel din Franta.
"Investitiile de 100 de milioane de euro reprezinta doar prima etapa a acestui proiect, insa nu putem spune la cat se vor ridica investitiile totale decat dupa doi-trei ani, cand lucrurile vor deveni mai clare cu privire la evolutiile pietei. Vom dezvolta aici, in mod progresiv, modele pe platforma Logan si, pe masura ce Renault Technolgie Roumaine va deveni mai puternica, investitia va creste", a declarat Luc Alexandre Menard, presedintele Automobile Dacia si director de afaceri publice al Renault.
Centrul din Romania va permite lansarea a 26 de noi modele pana in 2009, alaturi de centrele din Franta, Brazilia si Coreea de Sud.
La finalul proiectului, RTR va avea aproximativ 3.000 de angajati, in prezent ritmul de recrutare a noilor angajati fiind de circa 60 in fiecare luna, de la inceputul anului fiind angajati 300 de noi colaboratori. In cadrul RTR, a carui locatie a fost fixata in Titu, judetul Dambovita, si pentru care s-au anuntat investitii de 456 mil. euro, sunt angajati in prezent aproximativ 670 de ingineri, potrivit lui Constantin Stroe, vicepresedinte Automobile Dacia.
"Romania are ca prioritate cercetarea in domeniul industriei auto. Nu o sa oferim toti banii pentru cercetare din buget centrului Renault, insa o buna parte a acestor fonduri ar putea fi castigata de Renault", a spus Anton Anton, presedintele Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO